Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Slovenci ustavili hrvaškega ribiča

Slovenskim ribičem je ERC prinesel veliko izgubo. Žurnal24 main
Slovenski policisti so danes v slovenskih vodah ustavili hrvaškega ribiča, ker je ta ribarili v slovenskih vodah. PU Koper: Ribič je ribaril brez ustreznega dovoljenja.

Policija je tako ustavila hrvaškega ribiča Maurizija Ossicha in od njega zahtevala osebne dokumente, saj je, kot je poročal HRT, ribaril v slovenskih vodah.

Proti ribiški ladji je odplula tudi hrvaška pomorska policija, a ko so ti prišli na kraj dogodka, tam slovenskih policistov ni bilo več.

PU Koper: ribaril brez ustreznega dovoljenja

Kot so za zurnal24.si povedali na PU Koper, je patrulja postaje pomorske policije Koper danes ob 7.35 med izvajanjem rednih nalog na morju v teritorialnih vodah Republike Slovenije opazila več signalov, s katerimi ribiči označujejo postavljene ribiške mreže.

Na dveh signalih je bila oznaka plovila, registriranega na Hrvaškem, ostali pa so bili brez oznak.

V istem času pa so policisti izven Piranskega zaliva, med rtom Madona in rtom Savudrija opazili hrvaško ribiško plovilo, s katerega so ribiči v morje polagali ribiške mreže in jih označevali s podobnimi signali, kot so bili najdeni.

"Policisti so odpluli do hrvaškega ribiškega plovila ter lastnika plovila opozorili zaradi izvajanja gospodarskega ribolova brez ustreznega dovoljenja. O izvajanju ribolova s strani hrvaških ribičev je bil obveščen ribiški inšpektor," so še zapisali na PU Koper.

Komentarjev 3
  • dd 10:34 13.marec 2012.

    Hrvati so bili pridni le do takrat, ko so čakali na zeleno luč za vstop v evropsko unijo. Kateri slovenci niso izkoristili takrat priložnosti za ukrepanje, se pa ve.

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 18:00 12.marec 2012.

    Komaj je Janša v sedlu, že so spet problemi.

  • 1111 16:15 12.marec 2012.

    ...a se pripravljajo kakšne volitve??