Avto
112 ogledov

Tudi v Sloveniji plačujejo zaradi odprtih stekel na vratih

Steklo na vratih avta Profimedias
Medtem ko je Hrvaško razburil primer, ko je lastnica avta plačala kazen zaradi priprtega stekla na vratih, tudi v Sloveniji policija beleži kar veliko primerov, ko parkirana vozila vozniki zapustijo po domače. To pa je lahko tudi razlog za neizplačilo odškodnin.

"Lastniki vozil po naših ocenah primerno zaščitijo svoje vozilo, obstajajo pa seveda posamezne izjeme," pravijo pri Zavarovalnici Triglav na vprašanje, ali se pri ugotavljanju okoliščin škodnih primerov pri parkiranih vozilih pogosto srečujejo s primerov, da je nekdo odtujil predmete iz avta zaradi nezaklenjenih vrat ali odprtega stekla. 

Če pa pri zavarovalnici na podlagi dokazov ugotovijo hudo malomarnost lastnika, lahko tudi odklonijo izplačilo zavarovalnine.

Policija kar pogosto kaznuje zaradi kršitve člena, ki pravi, da mora "voznik, ki zapusti vozilo, ... ukreniti vse potrebno, da se vozilo ne more samo premakniti in vozilo zavarovati pred neupravičeno uporabo." Lani v vsem letu so tako zabeležili 263 kršitev, leto prej 229. 

Predpisana globa je 40 evrov, tako kot na Hrvaškem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • mitjap 21:28 29.november 2015.

    torej kabrioleta ne smeš parkirati z odprto streho? hm....nism nikol pomislu, sma pol ti gha res loh usak premakne..u ler pa ročno dol..