Šport > Nogomet
23 ogledov

Slovenija razbila grešnega kozla

Slovenija, San Marino Anže Petkovšek
Preverili smo, kako so najvišjo kvalifikacijsko zmago slovenske nogometne reprezentance pospremili tuji mediji.

Varovanci Srečka Katanca so na kvalifikacijski tekmi skupine E za nastop na Euru 2016 v Stožicah povozili izbrano vrsto San Marina (6:0) in se zavihteli na drugo mesto lestvice, kjer imajo šest točk zaostanka za Anglijo.

''Slovenija je ostala na drugem mestu, potem ko je v skupini E razbila grešnega kozla San Marino in kar pet od šestih golov dosegla v zadnjih 45 minutah, prav vsakega od njih pa je zabil drug nogometaš,'' je uspeh slovenske reprezentance pospremil angleški Daily Mail.

''Slovenija se je sprehodila do udobne zmage nad San Marinom. Gostitelji so v norih treh minutah na začetku drugega polčasa dosegli tri gole, zahvaljujoč Kevinu Kamplu, Andražu Struni in Milivoju Novakoviću, potem ko jim je vodstvo na začetku priigral Josip Iličić,'' so zapisali na spletnem portalu Espnfc.

''Slovenija je ponovno ujela pravo smer na kvalifikacijski poti za Euro 2016, potem ko je povsem razbila San Marino,'' so zapisali novinarji Sportsmola.

''Slovenija ostaja na drugem mestu skupine in se oklepa položaja, ki neposredno prinaša napredovanje,'' so zapisali pri Caught Offside.

''Slovenija je imela dokaj preprosto nalogo, saj je morala premagati grešnega kozla skupine C. V drugem polčasu je zabila kar pet golov in si zagotovila drugo mesto na lestvici, za Anglijo,'' piše The Guardian.

''Slovenija je zelo uspešno opravila z domačo tekmo proti San Marinu, zato borba za drugo mesto ostaja povsem odprta, saj imajo tako Švicarji kot Slovenci na svojem računu po devet točk,'' so zapisali na spletnem poratu 24sata, srbski B92 pa je dodal: ''Slovenija se je v prvem polčasu mučila s San Marinom, na koncu pa prišla do velike zmage - 6:0!''

''Slovenija zabeležila nov rekord proti San Marinu'' je prispevek naslovila uradna stran evropskega nogometnega tekmovanja Uefa.com. ''Slovenci so po hitrem postopku odpravili San Marino in spotoma zabeležili svojo najvišjo kvalifikacijsko zmago v zgodovini,'' še piše spletni portal evropske krovne nogometne organizacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.