Šport
20 ogledov

Prvi test za bronaste šampione

(Slovenija - Hrvaška) SP 2017 EPA
Slovenski rokometaši bodo v začetku meseca maja nadaljevali kvalifikacije za nastop na EP 2018. Prvi nasprotnik bo vodilna ekipa skupine 5.

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo po svetovnem prvenstvu v Franciji, kjer je osvojila bronasto kolajno, prvo akcijo imela v začetku maja, ko se bo z Nemčijo pomerila v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu na Hrvaškem 2018.

Prva medsebojna tekma bo 3. maja v Ljubljani, druga pa 6. maja na stadionu Gerry Weber v Halleju.

Na evropsko prvenstvo se bosta uvrstili po dve najboljši izbrani vrsti iz skupinskega dela tekmovanja, Slovenijo pa sredi junija čakata še dve preizkušnji. S Švico se bo pomerila v gosteh, s Portugalsko pa na domačih tleh.

Po dveh odigranih krogih v skupini 5 vodi Nemčija, ki je zbrala vse štiri točke, na drugem mestu pa je Slovenija s tremi. Portugalska je osvojila točko, Švica pa je brez njih.

Varovanci Veselina Vujovića so na prvi tekmi kvalifikacijskega turnirja prepričljivo premagali Švicarje, na drugi pa so imeli ogromno težav s Portugalci, proti katerim so si točko priigrali šele v izdihljajih obračuna.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.