Slovenija
29 ogledov

8 tisoč evrov globe za Lekarno Ljubljana

Dva od sedmih umaknjenih izdelkov bodo začeli v celoti izdelovati v svojem galen Žurnal24 main
8.000 evrov znaša globa za Lekarno Ljubljana zaradi proizvodnje in prodaje nekaterih galenskih izdelkov.

Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke je plačilo 400 evrov globe naložila tudi vodji galenskega laboratorija Lilijani Zwittnig Čop.

V Lekarni Ljubljana možnosti pritožbe zoper odločbo ne izključujejo. Prepričani so namreč, da je podjetje poslovalo zakonito.

Lekarna je sicer tudi napovedala pritožbo zoper odločbo po upravnem postopku, po kateri je lekarna morala iz prodaje umakniti sedem izdelkov, vendar so si v podjetju kasneje premislili.

Lekarna Ljubljana se je odločila za registracijo paracetamola in rhinafena, za kar trenutno pripravljajo potrebno dokumentacijo. Ascalcin z okusom limone in metafen sta v postopku registracije že od decembra, za vitamin C in glukozamin pa so se odločili, da ju bodo v celoti proizvajali v svojem galenskem laboratoriju.

Zdravila, ne galenski izdelki
Sporne galenske izdelke − metafen, ascalcin, ascalcin plus z okusom grenivke, paracetamol, rhinafen, glukozamin in vitamin C − so v Lekarni Ljubljana tržili kot galenske izdelke. Agencija pa je ugotovila, da bi jih za prodajo morali registrirati kot zdravila.

V galenskem laboratoriju lekarne je sicer potekal le končni del proizvodnje, in sicer polnjenje in pakiranje.

Lekarni Ljubljana je sicer grozila globa v višini od 8.000 do 80.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.