Slovenija
16736 ogledov

Imamo 14 mrtvih preveč

prazne prometnice Saša Despot
Dogajanje na naših cestah ni presenečenje. Ali pač ...

Policiste smo prosili za nekaj podatkov v zvezi s prometno varnostjo v Sloveniji v zadnjih dneh, odkar velja odlok o omejevanju gibanja in se državljani posledično po večini zadržujejo doma. 

Policija ugotavlja, da se trenutne razmere odražajo tudi na cestah, saj je trenutno stanje boljše, kot pa vi istem obdobju lani. Število nesreč je v tednu med 16. in 23. marcem v primerjavi z istim obdobjem lani močno upadlo. Zgodilo se je pet nesreč s hujšo poškodbo (lani 6), od tega je šlo za dva mopedista, motorista, kolesarja in uporabnika rolerjev. 

V istem primerjalnem obdobju se je zgodilo le še 42 drugih prometnih nesreč z lahko poškodbo, kar je več kot 50-odstotni upad v primerjavi z lani, ko jih je bilo 86. 

Gledano prometne nesreče brez telesnih poškodb pa je upad še veliko strmejši - zgodilo se je le tretjino toliko nesreče kot lani (103 proti 311). 

prometna nesreča avtomobil Avto "Ne morem zavarovati avta, kdo plača, če jutri na cesti počim?"

V policijskih statistikah sicer tudi te dni ne manjka poročil o pijanih voznikih in voznicah. Praktično vsak dan še vedno pridržijo kakšnega pijanega voznika in hudim kršiteljem odvzamejo več vozil. To se dogaja, čeprav morajo biti vsi lokali v teh dneh zaprti. Na policiji si dogajanje razlagajo s tem, da gre verjetno za voznike, ki so alkohol zaužili v zasebnih prostorih.

Zelo verjetno bi govorili o šestih mrtvih, če bi ...

Policija na koncu izpostavlja, da je od začetka leta do danes na naših cestah umrlo 14 oseb, lani v istem času pa kar 23. A med letos umrlimi je zelo poveden podatek, da jih od 10 voznikov avtov kar osem ni bilo pripetih z varnostnim pasom. Vsi so bili v vozilu sami.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • centstubxi 13:03 26.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • torohat 08:01 26.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks