Slovenija
15 ogledov

Anketa: Študenti zadovoljni z novimi programi

Univerza v Ljubljani Dejan Mijović
Študenti v novih programih zadovoljni s študijem na prvi in drugi stopnji, kažejo rezultati ankete. Pomankljivost: premalo možnosti izbire predmetov na drugih članicah univerze.

Študenti so s predmetniki in urniki zadovoljni, njihova pričakovanja v zvezi s študijem pa so v večini ali vsaj delno izpolnjena, je pokazala anketa o zadovoljstvu študentov s prenovljenim študijskimi programi.

Preveč seminarskih in ponavljanje vsebin

Vprašanje obremenjenosti študentov je zelo kompleksno, zato ga je potrebno obravnavati s posebno pozornostjo, menijo v rektorjevem kabinetu. Določen odstotek študentov sicer poroča o preobremenjenosti, s tem da študenti menijo, da so bolj obremenjeni na prvi kot na drugi stopnji študija.

Študenti so si enotni, da je preveč seminarskih nalog, na drugi stopnji pa naj bi se ponekod ponavljale vsebine med predmeti ali glede na prejšnjo študijsko stopnjo.

Anketo izvedli drugič

Anketo o zadovoljstvo so prvič izvedli pred tremi leti, ko prenovljeni programi še niso zaživeli, prav tako pa je bil vzorec majhen. Tokrat so ga povečali. Anketirali so 11 tisoč študentov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.