Slovenija
29375 ogledov

Avtocesta zaprta, v predoru zagorela tri vozila

goreče vozilo na mariborski vzhodni obvoznici
1/6
Promet.si
Štajerska avtocesta je med priključkom Zrkovska in razcepom Dragučova zaprta v obe smeri.

"Mariborski operativno komunikacijski center je bil danes okrog 7. ure obveščen, da je na avtocesti v predoru Vodole prišlo do prometne nesreče. Pri tem je prišlo tudi do požara treh vozil," so sporočili s PU Maribor. Na kraju dogodka so poleg policistov posredovali tudi gasilci.

Na kraju je posredovalo več gasilskih ekip. Gasilci PGD Brezje so izvozili s 14 gasilci ter več vozili. "Požar smo uspešno pogasili skupaj z GB Maribor in ostalimi prostovoljnimi društvi. Trenutno je ena ekipa naših prostovoljcev še vedno prisotna na požarišču, kjer potekajo prekopavanja in iskanje žarišč," so sporočili gasilci PGD Brezje. 

Avtocesta zaprta, nastajajo zastoji

Zaradi odstranjevanja posledic gorečega tovornega vozila je zaprta štajerska avtocesta (mariborska vzhodna obvoznica) med priključkom Zrkovska in razcepom Dragučova proti Dragučovi.

Prometno-informacijski center navaja več možnih obvozov:
- Ljubljana - Šentilj v obe smeri po bivši hitri cesti skozi Maribor in po regionalni cesti Pesnica - Šentilj za osebna vozila;
- Murska Sobota - Ljubljana, za osebna vozila preko Ptuja in priključka Sveta Trojica.

Zastoji so na naslednjih odsekih:
- na štajerski avtocesti pred razcepom Dragučova iz smeri Šentilja;
- na mariborski vzhodni obvoznici med Rogozo in Ptujsko cesto proti Dragučovi, tu je promet preusmerjen na regionalno cesto;
- na pomurski avtocesti med priključkom Sveta Trojica in Dragučovo, proti Dragučovi;
- na cesti Slivnica - Hoče in na bivši hitri cesti skozi Maribor proti krožišču Pesnica.

Zastoji so tudi na gorenjski avtocesti pred predorok Karavanke. Tam je kilometer dolg zastoj tovornih vozil. 

Promet je povečan na cestah proti večjim mestom in na mestnih obvoznicah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • ico8 13:57 26.junij 2023.

    Gasilcem kapo dol, novinarju pa brco v rit! Uspesno pogasili, a ste videli slike zgoraj!??? Da je po taksnem pozaru potrebna obnova in popravilo tunela pa ne bu ne mu!! 24ur, ja-ja, tisti nakracani kurji sund ze, tunel pa ne!

  • 4c6cfe4fc7e22c0da661424350902bc28121c881 13:36 26.junij 2023.

    Vsaka novica o AC, DARSU, prometu, cestah ali letalskih povezavah je priložnost za poziv, da se znebimo alenke bratušek. A ko sem gledal komedijo - sestanek neke krizne skupine Goloba in članov sveta za nacionalno varnost zaradi dogodkov v Rusiji...in ...prikaži več videl, da je bratuška zraven (zakaj že?), mi je bilo jasno, da je ta baba tako ugnezdena pri Golobu, da nam ni pomoči. Morali bomo propadati še 3 leta, potem pa upam, da jo še enkrat odpihnemo, kot smo jo na zadnjih volitvah. To ženšče nesposobno.

  • Naklonsky 10:44 26.junij 2023.

    Še dobro, da avtocestna policija sproti rešuje težave in preusmerja promet!