Slovenija
16 ogledov

Bežal pred policisti

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Zaradi suma preprodaje drog so murskosoboški policisti poskušali zaustaviti 26-letnika. Pri pobegu je poškodoval dva policista in tri policijska vozila.

Kriminalisti in policisti PU Murska Sobota so pri operativnem delu pridobili informacijo, da se 26-letnik z območja Ljubljane ukvarja s preprodajo  prepovedane droge v Pomurju.  

Da bi potrdili sum, so ga na izvozu z avtoceste v Murski Soboti poskušali zaustaviti, a na zahtevo policistov ni ustavil in z nezmanjšano hitrostjo pobegnil naprej. Pri pobegu je poškodoval tri službena vozila policije, s katerimi so mu policisti zaprli pot, lažje pa je poškodoval tudi dva policista.

Policisti so mu sledili
Policisti in kriminalisti so pobeglemu osumljencu sledili. Ko je ta dojel, da ne bo mogel zbežati, je avtomobil zaustavil in stekel ven. Med begom je odvrgel zavoj, v katerem je bilo 50 gramov prepovedane droge heroina in 10 gramov kokaina, so zapisali na Policijski upravi Murska Sobota.

Ni mu uspelo zbežati
Pobeglega osumljenca so nato končno prijeli. Na podlagi odredbe sodišča je bila opravljena tudi hišna preiskava in preiskava osebnega avtomobila, kjer je bila najdena manjša količina heroina. Osumljeni bi s prodajo zasežene droge zaslužil približno 5000 evrov.

Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami in kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.