Slovenija
78 ogledov

Bivši diplomat ovaden pedofilije

Peter Reberc, diplomat, pedofilija Bobo
Koprski kriminalisti so v sredo zaradi več spolnih napadov na otroka, mlajšega od 15 let, pridržali in ovadili nekdanjega diplomata iz Ilirske Bistrice, Petra Reberca. Preiskali naj bi tudi njegovi stanovanji v Ljubljani in Ilirski Bistrici. Preiskovalna sodnica ga je po zaslišanju včeraj izpustila na prostost.

Koprski kriminalisti naj bi bili Petru Rebrcu na sledi že dlje časa zaradi suma, da se je ukvarjal s pedofilijo, dokazi pa so bili očitno dovolj trdni, da je sodišče dovolilo hišno preiskavo, pišejo Primorske novice.

Na obeh naslovih precej dokazov

Kriminalisti naj bi v sredo najprej preiskali Reberčevo stanovanje v Ljubljani, nato pa še v Ilirski Bistrici, saj je nekdanji diplomat prijavljen na obeh naslovih. Po neuradnih informacijah naj bi med hišnima preiskavama zasegli precej obremenilnih dokazov.

Reberc je pred preiskovalno sodnico z ovadbo za več kaznivih dejanj spolnega napada na otroka, mlajšega od 15 let, stopil v sredo popoldne, okoli 16. ure, zaslišanje pa je trajalo približno uro in pol. Po neuradnih informacijah naj bi tožilstvo za Reberca predlagalo pripor, a ga je preiskovalna sodnica po zaslišanju izpustila na prostost.

Negospodarno ravnanje veleposlaništva v Madridu

Ministrstvo za zunanje zadeve je Rebrca z mesta veleposlanika v Španiji odpoklicalo lani poleti, zaradi številnih kršitev zakona o zunanjih zadevah in različnih pravilnikov pa so ga oktobra odpustili. Prav tako je ministrstvo zoper Reberca podalo prijavo suma gospodarskih kaznivih dejanj.

Za kuhinjske pripomočke, orodje in druge predmete naj bi porabili več kot 100.000 evrov. Zunanje ministrstvo je zato spisalo ovadbo, predsednik države pa ga je nato odpoklical. Reberc je za tem izgubil tudi službo na ministrstvu.

Reberc je avgusta lani dejal, da "gre za gonjo proti veleposlanikom, ki razmišljajo s svojo glavo", in zanikal vse obtožbe.

Komentarjev 1