Slovenija
8545 ogledov

Kupci ostali brez vrat, direktor pojasnjuje zakaj

Vrata
Zdaj že bivši direktor pojasnjuje, kaj se je zgodilo.

Gregor Vrhovnik, zdaj bivši direktor podjetja VAL Marketing v stečaju, se je na medije obrnil z zapisom, v katerem je predstavil svojo stran zgodbe. "Zavedam se, da je težko prepričati tiste, ki so svoj denar zaupali našemu podjetju," je zapisal.

Spomnimo, podjetje, ki je prodajalo in vgrajevalo protivlomna vrata proizvajalca FBS iz Italije, je šlo v stečaj. Kupci, ki so vrata plačali v naprej, pa so ostali praznih rok. 

Vrata Previdno! Slovenija Naročili vrata, a ostali brez njih in nekaj sto do več tisoč evrov

"Vztrajal sem, čeprav je bilo težko"

Vrhovnik je kot usodno leto za podjetje navedel leto 2009, ko je večina velikih gradbenih podjetij šla v stečaj. "Okrog 300.000 evrov neposredne in posredne izgube in škode (okrog 500 vrat nismo dobili plačanih, če bi vse skupaj sešteli), nam je pobralo vse naše finančne rezerve, ki smo si jih ustvarili v prejšnjih letih. Če bi takoj po teh stečajih obupali, bi se zgodilo enako, kot se je zdaj - veliko strank bi ostalo brez svojih plačanih vrat. Predvsem zaradi neznosnega občutka, da bom v tem primeru oklican za še enega prevaranta in tajkuna, in odgovornosti do ljudi, ki so nam zaupali, sem vztrajal, čeprav je bilo pogosto težko," je zapisal. 

Na predkrizno raven se podjetje ni uspelo vrniti. Letošnje leto se je zaradi rasti na trgu začelo zelo uspešno, "vendar pa nam je od pomladi naprej šlo narobe prav vse drugo, kar je bilo mogoče". Na bolniško je odšla skoraj polovica monterjev, zaradi česar je prišlo do zamud z dobavami. "A kljub temu, sem še do konca septembra verjel, da nam bo, kljub manjšemu pritoku sredstev preko poletja, uspelo, saj je prodaja v septembru kazala zelo dobro."

Konec septembra pa jim ključni dobavitelj ni poslal pošiljke, ki so jo nujno potrebovali za nadaljevanje dela. "Zaradi ustavljene dobave, preprosto nisem imel druge izbire, kot da takoj zatem podam vlogo za stečaj," je pojasnil. Kot pravi, se je zavedal, da se bo nanj vsula množica obtožb. "V skoraj dvajsetih letih smo uspešno vgradili okrog 35.000 vrat in tudi vnaprej bi jih, če se ne bi v zadnjih mesecih nad nas zgrnil splet nesrečnih okoliščin."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • tine 16:13 17.januar 2018.

    podjetje v stečaju a on bil na dopustu. Pa koga on misli, da nateguje. A spet ne bo nič kot vedno, nesposobni vsi od glupih policistov do sodstva.

  • Smesko 07:40 11.oktober 2017.

    V prvi vrsti je tako ali tako kriva država, ker dopušča (in tudi sama izvaja) neplačilno disciplino. Ogromno podjetij (sploh manjših s.p. jev) bi se obdržalo, če bi bilo to urejeno... Tako pa ne dobijo plačanih računov, davčna pa terja ...prikaži več davek od njih še preden sploh dobijo karkoli plačano...

  • Jana Ivančič 22:55 10.oktober 2017.

    Z objavo stečaja še ne pomeni, da podjetje preneha delovati v celoti. Dokler traja stečajni postopek lahko vsem takim kupcem vrata tudi dobavijo - če bi direktorju bilo tolk težko, bi to tudi storil. T2 je tudi bil v stečaju ...prikaži več kar nekaj časa, pa so še naprej dobavljali svoje storitve nemoteno.