Slovenija
14 ogledov

Bližalo in zbijalo kar 110 balinarjev

Pomerilo se je 30 ekip z več kot stotimi balinarji, zmagala pa je ekipa iz Luke Žurnal24 main
Mednarodni turnir v balinanju velja za enega od največjih v Evropi.

Naš tradicionalni turnir velja za enega od največjih v Evropi. Letošnjega se je udeležilo 30 ekip z več kot 110 balinarji. Devet ekip je prišlo iz Hrvaške, ena iz Italije, druge pa so domače; med igralci je kar nekaj bivših reprezentantov Slovenije in Hrvaške,” je na balinišču ob igriščih tenisa pod hotelom Metropol povedal Radovan Plejo, tajnik Balinarskega društva Lucija.

Kot meni Plejo, postaja Lucija po zaslugi društva eden od močnejših centrov tega športa v Sloveniji. Lani so se iz obalne lige prebili v prvo slovensko balinarsko ligo, kjer so od začetka neporaženi in imajo tako vse možnosti za vstop v super ligo. Njihove uspehe cenijo tudi v lokalnem okolju, saj sta se prireditve ob koncu turnirja poleg Maura Belaca, predsednika Krajevne skupnosti Portorož, udeležila tudi direktor Centra za šport in mladino Piran Matjaž Ukmar ter piranski župan Tomaž Gantar.

Letošnji turnir je prejšnji konec tedna potekal v spomin na pokojnega člana Branka Požarja - Toje; razmišljajo, da bi klubski turnir poimenovali za njegov memorial.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.