Slovenija
8782 ogledov

Janša odpovedal let v Ukrajino

Janez Janša Epa
Janša na izredni vrh EU, nato pa naj bi potoval v Ukrajino. Ukrajinske letalske oblasti so izdale obvestilo o omejevanju zračnega prostora države, ki pokriva regije okoli Kijeva, Dnepra, Lvova, Odese in Simferopola.

Predsednik vlade Janez Janša, ki naj bi danes potoval v Ukrajino, se je zgodaj zjutraj odzval na vojaško operacijo Rusije v Ukrajini: "Skupaj z zvezo Nato in EU strogo obsojamo vojaško agresijo na Ukrajino brez primere. Rusija mora nemudoma umakniti vojsko in v celoti spoštovati ozemeljsko celovitost Ukrajine. Uvesti je treba območje prepovedi letenja nad Ukrajino," je zapisal Janša na Twitterju. 

Kot poroča portal 24ur.com, je imela Slovenska vojska pripravljen in rezerviran Turbolet v Ukrajino in nazaj, ki ga je predsednik vlade odpovedal. Na portalu dodajajo, da naj bi tja že odletela slovenska delegacija. Na kabinet predsednika vlade smo naslovili novinarska vprašanja, vendar odgovorov nismo dobili.

Zgodaj zjutraj so ukrajinske letalske oblasti izdale obvestilo o omejevanju zračnega prostora države, ki pokriva regije okoli Kijeva, Dnepra, Lvova, Odese in Simferopola. Posnetki storitve za sledenje letov Flightradar24 prikazujejo večinoma prazen zračni prostor nad Ukrajino in Rusijo, letala se popolnoma izogibajo mejnim regijam. 

Po informacijah Andreja Štera z ministrstva za zunanje zadeve je v Ukrajini med 60 in 70 slovenskih državljanov. Ti so razpršeni po vsej državi, za pomoč doslen ni zaprosil še nihče. 

EU je že včeraj sprejela prvi sveženj ukrepov proti Rusiji, ki vključuje sankcije proti osebam ter podjetjem in bankam ter omejitev trgovine z omenjenima območjema in dostopa ruskih oblasti do evropskih finančnih trgov. Predsednika Evropske komisije Ursula von der Leyen in Evropskega sveta Charles Michel pa sta danes že napovedala nove sankcije. Predstavila jih bosta na današnjem izrednem sestanku voditeljev EU.

"Rusijo pozivava, naj takoj ustavi nasilje, umakne svojo vojsko iz Ukrajine ter v celoti spoštuje ukrajinsko ozemeljsko celovitost, suverenost in neodvisnost," sta dodala predsednika Evropske komisije in Evropskega sveta.

 

Komentarjev 25
  • zibertmi 09:05 25.februar 2022.

    komentar sicer ne sodi sem.je pa tukaj precej ljudi,ki te resnice ne vedo .pa ji tudi sedaj ne bodo verjeli.napisal tone partljič,pa to je samo del njegovega komentarja.Posredujemo objavo: SVARILO UPOKOJENCEV Vsem novodobnim osamosvojiteljem, mladini in nevednežem. "Ja, res je. ...prikaži več Nam upokojencem nihče ne daje neke miloščine. To kar ima danes ta država in nove generacije smo ustvarili samo mi in nihče drug! A tega vam politiki in njihovi novinarčki ne bodo povedali, kaj šele priznali! ZATO ČE SOGL

  • eminenca 18:45 24.februar 2022.

    dobil je informacijo, da generalov ne potrebujejo, ampak samo kanon futer ... no to ga pa ne zanima

  • Avatar VINOVERITAS
    VINOVERITAS 17:38 24.februar 2022.

    Janša nima jajc, da bi obiskal UKRAJINO!!!!!! Le kdo mu jih je strl??????? Pa menda ne KUČAN!!!!!!🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇