Slovenija
18 ogledov

Bo Türk dal mandat Virantu?

Se spomnite, kako je Danilo Türk napovedal, komu bo podelil mandat?

Borut Hočevar. | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Pri izbiri mandatarja bom temeljito premislil, kdo lahko prispeva k taki vladi, o kateri vi govorite, in komu bom dal mandat." Tako je konec septembra rekel Danilo Türk.

Spomnimo: takrat je kazalo, da bi na volitvah zmagala SDS, vendar Janša ne bi mogel sestaviti vlade, pač pa bi jo lahko sestavila koalicija levih strank. Türk je namignil, da bi zato utegnil podeliti mandat komu drugemu in ne relativnemu zmagovalcu volitev.

Kaj kaže po Virantovi zmagi za mesto predsednika državnega zbora? Da levica ni zmogla moči za sodelovanje. Desnica (z Desusom in Gregorjem Virantom) pa je to zmogla.

Kako zdaj razmišlja Türk? Komu bo podelil mandat? Morda ga bo Virantu. Hm, na kaj je danes mislil Virant, ko je rekel, da bo morda le začasni predsednik državnega zbora?

Komentarjev 12
  • Žurnalček 12:30 27.december 2011.

    Borut, daj nam no povej , kaj zadnje čase počne Dakičeva. Mislim , da Merkator niti slučajno ne bo prodan !

  • Žurnalček 12:26 27.december 2011.

    Izvolitev Viranta je enostavno upor proti nameravani postavitvi koalicijske " tehnične vlade "od strani Jankoviča. Za kaj se upirajo.? Zaradi tega , ker za vodje strank pri Jankoviču enostavno niso predvidena ministrska mesta, kar jim najeda njihov ogromni EGO ! ...prikaži več! Virant lahko kot stranka ob Jankoviču vsaj malo prosperira , če se že za njega ne bo našlo mesto, medtem ko bi v koaliciji z SDS bil povožen kot človek in kot stranka !

  • Žurnalček 12:14 27.december 2011.

    Sanja svinja o koruzi!