Slovenija
23 ogledov

Bogovič: Vlada si kupuje mir do konca mandata

slovenija 06.02.13, Franc Bogovic, SLS, kandidat za predsednika stranke, ministe Anže Petkovšek
Bogovič kritičen do vlade: treba bi bilo interpelirati celotno vlado; v leto 2014 vlada stopa po napačni poti; vlada si kupuje mir do konca svojega mandata.

Glede na trenutno dogajanje bi bilo treba interpelirati celotno vlado, ker pa ima tak samoohranitveni nagon, bi bilo to početje zopet jalovo, meni predsednik SLS Franc Bogovič. Kot je povedal na novinarski konferenci, koalicija brani svoje ljudi, premierka Alenka Bratušek pa s svojim "pišmevuhovskim" odnosom do vseh težav kaže značaj te vlade.

Farsa do velike noči?

Bogovič je glede koalicijskega dogajanja povedal, da se boji, da se bo "farsa" na področju koalicijske pogodbe vlekla do velike noči. O iskanju novih ministrov je dejal, da si koalicija že pri omembi imena skoči v lase, v ozadju česar je po njegovem mnenju tudi različen pogled na reformo zdravstva. Bogovič sicer meni, da trenutna vlada pri reformi "ne bo upala narediti niti črke a".

Ostro proti davku

Bogovič je bil kritičen tudi do nepremičninskega davka. "Upam, da je bil včeraj začetek konca tega zakona," je dejal in pojasnil, da so v ponedeljek uradniki priznali, da ne morejo izvajati takšnega zakona. Po njegovem mnenju 14-dnevni zamik pri izdaji prvih informativnih vrednosti nepremičnin ni prvi zamik, do katerega bo prišlo. Pri tem je izrazil bojazen, da državljani ne bodo imeli dovolj časa za odzive na te izračune.

"Upam, da je konec zakona in farse, ki jo vodi vlada. Če bi zaradi česa cela vlada morala pasti, bi bilo to zaradi tega, kar počne v zvezi z davkom na nepremičnine," je povedal Bogovič in dodal, da je upanje usmerjeno na ustavno sodišče.

"Interpelirati je treba celo vlado"

Na vprašanje o morebitni interpelaciji s strani SLS zoper katerega od ministrov je Bogovič odgovoril, da bi bilo glede na dogajanje treba interpelirati celotno vlado. "Ker pa ima tak samoohranitveni nagon, bi bilo to početje zopet jalovo, enostavno bi imeli v parlamentu zopet cel dan razprav, rezultat teh stvari pa je znan naprej," je povedal.

"Vlada si kupuje mir do konca mandata"

Komentiral je še zadolževanje države in dejal, da bodo državljani vso ceno negospodarnega razsipniškega izvajanja proračuna plačali v letih 2016, 2017 in naprej. "Mislim, da Slovenija stopa v leto 2014 po zelo napačni poti," je dejal in dodal, da si vlada kupuje mir do konca svojega mandata.

Komentarjev 4
  • dragec 15:29 21.januar 2014.

    Deski komunist, priznaj teh 20 let so ga srali kako moji, tako tudi tvoji

  • rogg 15:03 21.januar 2014.

    Res je, dodal bi še desno opcijo, vsi so do sedaj zapravljali brez nadzora stanja. LEVI in DESNI!

  • mirko 14:56 21.januar 2014.

    "Kdor žrtvuje svobodo za varnost (finančno), si obojega ne zasluži"."Ne igraj se z denarjem, ki ni tvoj"Teh dveh pregovorov pa naša leva vlada ne razume ali jih pa noče razumeti, kajti račun bomo itak plačali državljani ...prikaži več z veliko slabšim življenjskim standardom.