Slovenija
36 ogledov

Boj-za: “Podirajo se šotori, ne pa gibanje”

Borza šotori Anže Petkovšek
15o. Protestniki proti finančnemu kapitalizmu po skoraj pol leta sami podrli šotore pred Ljubljansko borzo. Dejavnosti ostajajo.

Borza. “Nismo obupali. Ugotovili smo le, da fizična navzočnost pred borzo ni več ključna, saj želimo več časa za realizacijo drugih akcij in zahtev po sistemskih spremembah,” odločitev za odstranitev šotorov pojasnjuje aktivistka gibanja 15o Asja Hrvatin.

Bolj množično kot oktobra

Pred borzo se bodo sicer še vedno odvijale dnevne dejavnosti. “Podirajo se le šotori, ne gibanje. Še vedno imamo veliko energije in se pripravljamo na protest 19. aprila,” pravi Hrvatinova.

Takrat na Kongresnem trgu namreč pripravljajo shod proti varčevalnim ukrepov vlade, “tiraniji dolga in krizni diktaturi ter za skupno blaginjo”. Ljudi pozivajo k še večji udeležbi od oktobrskih protestov, iz česar se je razvila okupacija borze.

V petek nad ministrstvo

V petek nameravajo protestniki na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve pripraviti skupščino za dokapitalizacijo ljudi.

Hkrati se pripravljajo na majske proteste v Frankfurtu, kjer bodo aktivisti iz vse Evrope poskušali blokirati tamkajšnje banke.

Protestniki so sicer v šotorih pred borzo, ki so jo preimenovali v Boj-za, bivali natanko 179 dni.

Komentarjev 1
  • Aleš Kocjan 07:26 11.april 2012.

    Konec brezplačnega taborjenja sončne uprave?