Slovenija
13 ogledov

Bratušek: Najbolj so pomembna dejanja

Alenka Bratušek vlada.si
Bratuškova je zadovoljna z delom v prvih 100 dneh vlade.

"Velika večina vlada je imela sto dni miru, da je lahko pripravila svoj program, naša vlada na žalost tega ni imela, ampak se ne razburjamo, saj smo morali takoj poprijeti za roke," je na začetku tiskovne konference dejala predsednica vlade Alenka Bratušek.

Dejala je, da je bila vloga, ki so jo prevzeli, nehvaležna. "Ukrepi niso popularni, ne prijetni, se pa zavedamo, da so nujno potrebni, kljub temu, da to ne pomeni tudi priljubljenosti."

"Velika večina je pričakovala, da ne bomo uspešni"

Spomnila je, da je prejšnja vlada pustila proračun, ki "je bil katastrofalen in nerealen - v prvih petih mesecih smo presegli načrtovan primanjkljaj za celo leto". Ob tem je dejala, da so bile vse oči takrat uprte v Slovenijo kot novo državo, ki bo potrebovala pomoč trojke, primerjali so nas s Ciprom.

 

"Velika večina je pričakovala, da ne bomo uspešni. Pokazali smo, da naša država ne potrebuje pomoči, potrebuje pa čas. Ne smemo pozabiti, da so najbolj pomembna dejanja," je dejala premierka.

Izpostavila kar nekaj uspehov

Kot velik uspeh šteje dogovor s sindikati javnega sektorja. Med velikimi koraki je izpostavila tudi fiskalno pravilo in referendumsko zakonodajo. S tem so, kot je dejala, tudi v PS pokazali, da je potrebno sprejemati kompromise.

 

Meni, da je v Sloveniji potrebno vzpostaviti pravno in pravično državo. Besedi, ki označujeta delo aktualne vlade v prvih 100 dneh sta po oceni Bratuškove dialog in sodelovanje. "In na tem bomo absolutno gradili naslednjih 100 dni," je napovedala.

Prvih sto dni uspešnih

Prvih sto dni sicer predsednica vlade ocenjuje kot uspešne, vendar meni, da ne morejo počivati na lovorikah, saj so pred nami velike naloge, kjer ne sme biti napak.

 

Napovedala je, da bodo ključne teme prihodnjih sto dni mladi, zdravstvo, pravna in pravična država in gospodarstvo, hkrati pa je prepričana, da bodo njeno vlado zaznamovala dejanja in ne besede. Med velike naloge pa je uvrstila tudi sprejem rebalansa.

 

Komentarjev 9
  • ocean 22:21 26.junij 2013.

    Premierka ima prav. Njena vlada je bila uspešna za tiste, ki vladajo, a neuspešna za trpinčeno ljudstvo. Nadaljuje se stara pesem, embalirana v spremenjeni emba-laži.

  • Kranjica 21:40 26.junij 2013.

    Ta vlada se je uspešno še dodatno zadolžila, dvignila DDV, uvaja davek na nepremičnine, napoveduje krizni davek, obljublja znižanje pokojnin, znižala je dodatek za brezposelne... in tako naprej. In sedaj si upa trditi, da je uspešna! Da ne padem v ...prikaži več nezavest! Saj smo Slovenci res naivni, toda bedaki nismo. Vrgli ste prejšnjo vlado zaradi, po vašem, pretiranega varčevanja, sedaj pa nas obremenjujete z vsemogočimi davki, ki bodo znatno bolj izpraznili naše denarnice, kot vsi varčevalni ukrepi prejšnje vlade. Če ne znate drugače, odstopite!

  • Boschtjan Zupanchich 21:22 26.junij 2013.

    Bolnica z bolniki .