Slovenija
34 ogledov

Bužekijan na ustavno sodišče

kmetija Bužekijan Barbara Milavec
Za vlado sporen. Odlok, ki omogoča gradnjo na kmetijskih zemljiščih.

"Na območju, kjer je zgrajen Bužekijan, je bila izjemoma dovoljena gradnja kmetij, tam je mogoče po projektu imeti apartmaje, v osrčju kmetijskih zemljišč pa nikakor ni mogoča umestitev turističnih kapacitet, kot so hoteli. Take namembnosti ne načrtujemo niti v sklopu novega prostorskega načrta," poudarjajo na Občini Izola. Ta je v času županovanja Brede Pečan dovolila, da je nad strunjansko dolino nastal ogromen objekt, v katerem njegov najnovejši uradni lastnik načrtuje luksuzni hotel.

Ne piše se mu dobro

Da se Bužekijanu ne piše dobro, nakazuje tudi včerajšnja odločitev vlade za ustavno presojo izolskega občinskega odloka, ki gradnje na kmetijskih zemljiščih omogoča. Če bi ustavno sodišče potrdilo, da je odlok v nasprotju z zakoni in ustavo, bi lahko pri odpravi protiustavnih ali nezakonitih predpisov lahko ugotovilo tudi, da je treba odpraviti, torej porušiti, tudi nastale škodljive posledice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.