Slovenija
38 ogledov

Če bi bil transparenten, bi ponudbo še izboljšali

slovenija 29.04.2010 kontrolni stolp, letalisce Jozeta Pucnika, Brnik; foto:Sasa Saša Despot
Francoska družba Vinci, ki je z nemškim Fraportom v igri za nakup Aerodroma Ljubljana, je danes izboljšala ponudbo. V nos pa jim gre, da se država o prodaji ne pogaja transparentno.

"Prepričani smo, da celoten postopek prodaje ni voden jasno in transparentno. Naše razočaranje je zato na mestu, saj smo verjeli zagotovilom tako prejšnje, kot novo nastajajoče vlade, da bo privatizacija potekala transparentno. Resnično smo zagreti za nadaljnji razvoj aerodroma. Verjamemo, da lahko privabimo nove letalske linije, odpremo nove poti in Slovenijo, predvsem pa njene ljudi, bolje povežemo s svetom. Tak razvoj bi največ prinesel ljudem, turizmu, konkurenčnosti in gospodarskem razvoju," so zapisali predstavniki Vincija. 

Ponudbo bi še izboljšali, a le pod pogojem ...

Francozi naj bi po naših inforamcijah ponudbo za nakup Aerodroma Ljubljana danes še izboljšali, pristati pa so pripravljeni tudi na vse pogoje, ki jih je v postopku postavil Slovenski držani holdnig. Hkrati državi sporočajo, da so razočarani, ker potencialnih kupcev za Aerodrom Ljubljana ne obravanva enako. Trdijo tudi, da so pripravljeni ponudbo še izboljšati, a le v postopku, ki bo transparenten.

Ekskluzivna pogajanja z nemškim Fraportom, ki upravljala frankfurtsko letališče, so se konec prejšnjega tedna iztekla, Nemci naj bi ceno z začetnih 63 evrov zbili na 58. Vinci je v torek oddal ponudbo v kateri za delnico ponujajo 55 evrov, danes naj bi jo še izboljšal. 

Nočejo jim dati inforamcij

Iz Vincija sporočajo, da so pripravljeni podpisati prav tako pogodbo, kot jo je originalno predlagal SDH. V pismu, ki so ga poslali, pišejo še, da so prodajalca, torej državo, zaprosili za informacije, ki jih je dobil njihov konkurent v času ekskluzivnih pogajanj, da bi si zagotovili enakovredno obravnavo. 

Predlagali so tudi, da se omogoči tretji krog pogajanj. Da bi se zagotovila transparentnost so predlagali, da ponudniki svoje končne ponudbe oddajo v zaprtih kuvertah. Na ta način bi se po njihovem mnenju maksimizirala vrednost prodaje za deležnike in Slovenijo. V SDH, ki je tako možnost zavrnil, nam za komentar ni uspelo priklicati nikogar. 

Komentarjev 6
  • sreca 00:43 05.september 2014.

    Nekdo je že dobil zaprto kuverto in ga sedaj druge ne zanimajo, ker mora narediti posel do konca.

  • d 22:08 04.september 2014.

    Welcome to Balkan !

  • maresem 20:16 04.september 2014.

    Vedno je bilo tako... korita ostajajo, le svinje se menjajo...