Slovenija
31 ogledov

Če bo zgodba, bo tožba

Partner notranje ministrice Katarine Kresal Miro Senica je novinarki Žurnala gro Žurnal24 main
Pritiski. Miro Senica uredništvu Žurnala24 grozi s tožbami, če bo objavilo zgodbo o njem.

Ljubljanski odvetnik Miro Senica na novinarska vprašanja odgovarja z grožnjami s tožbami.

Ko smo pred dnevi s konkretno zastavljenimi vprašanji nameravali le preveriti, ali držijo neuradne informacije o domnevnem dogodku, ki naj bi se mu pripetil, nas je odvetnik prek tiskovne predstavnice neposredno opozoril: "Vaša vprašanja so zlonamerna, škodoželjna in brez vsakršne realne osnove. Niti ena stvar, o kateri sprašujete, ni resnična. Stvar uredniške presoje je, ali boste iz tovrstnih popolnoma izmišljenih namigovanj sestavili in objavili zgodbo ali ne. Prav pa je, da tako novinarji kot uredniki veste, da bo odvetnik Miro Senica brezkompromisno, dosledno in brez izjeme vložil kazenske in civilne tožbe tako proti novinarjem kot proti urednikom, ki bodo z obrekljivimi, žaljivimi ali škodoželjnimi prispevki ustvarjali senzacionalistične zgodbe, ki bodo škodovale njegovemu dobremu imenu."

Predsednik odvetniške zbornice Miha Kozinc, ob nepoznavanju vsebine Seničevega odgovora, pravi, da "so grožnje s tožbo nekega odvetnika legitimne in zakonite, saj sme s tem odvetnik vnaprej poskusiti preprečiti poseg v nekaj". Igor Kršinar, prvi mož Združenja novinarjev in publicistov, grožnje novinarju, čigar naloga je sicer preveriti vsako informacijo, razume kot "nedopusten pritisk na uredniško in novinarsko svobodo". Predsednik Društva novinarjev Slovenije Gregor Repovž pa meni, da "grožnja lahko novinarju že sama po sebi postane zgodba, vredna objave".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.