Slovenija
11 ogledov

Cerar vložil kandidaturi

Miro Cerar Saša Despot
Premier Miro Cerar je v Državni zbor vloženi ministrski kandidaturi Maje Makovec Brenčič in Andreje Katič. Če bosta potrjeni, bodo ženske vodile polovico resorjev

Maja Makovec Brenčič  | Avtor: mediaspeed mediaspeed
Predsednik vlade Miro Cerar je državnemu zboru poslal predlog za dve ministrski kandidaturi. Majo Makovec Brenčič predlaga za ministrico za izobraževanje, znanost in šport, Andrejo Katič pa za ministrico za obrambo.

Obeta se jima podpora

Sodeč po odzivih,se obema kandidatkama obeta podpora koalicijskih partneric. Pred pristojnima parlamentarnima odboroma bosta zaslišani predvidoma prihodnji teden, DZ pa naj bi ju potrjeval na izredni seji 13. maja.

Če bosta prepričali poslance in bo tudi na čelo obrambnega resorja stopila ženska, bo Cerarjeva vladna ekipa bogatejša za eno ministrico. Ženske bodo tako vodile kar polovico resorjev.

Postavil nekaj neprijetnih vprašanj

Kot je včeraj dejal Cerar, je v razgovorih obema kandidatkama moral zastaviti številna tudi neprijetna vprašanja. Poudaril je, da mora biti kandidat za ministrsko mesto nesporen, njegovo delovanje ne sme imeti takšnega madeža, ki bi kandidatu onemogočal polno in kakovostno opravljanje ministrske funkcije.

Andreja Katič  | Avtor: mediaspeed mediaspeed
Kandidatki mu po njegovih besedah zagotavljata, da nimata takšnih madežev iz preteklosti. Zato Cerar, kot je dejal, nima razloga, da bi podvomil v integriteto, predvsem pa ne v sposobnost obeh kandidatk.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.