Slovenija
22 ogledov

Cerod: zapore ne bo

"Malenkost smo morali popustiti, a bistveno smo dosegli," je dejal predsednik KS Žurnal24 main
Dosegli dogovor. KS Brusnice ne bo zaprla ceste, aneks z občino so uskladili tik pred zdajci.

Zapore ceste do odlagališča odpadkov Cerod, ki so jo za prihajajoči ponedeljek zaradi neizpolnjevanja obveznosti mestne občine do njihove krajevne skupnosti (KS) krajani Brusnic napovedali v začetku meseca, ne bo.

Kot nam je včeraj povedal Anton Vovko, predsednik KS Brusnice, so namreč to sredo z županom Alojzem Muhičem vendarle uskladili od KS Brusnice predlagani aneks k sporazumu, ki določa, do kdaj mora biti infrastruktura, ki jo bodo v KS dobili na račun odlagališča, dokončno zgrajena.

Zadovoljni z doseženim
“Aneks smo si podajali in ga usklajevali dva tedna, podpisanega nam ga sicer še niso vrnili, smo ga pa vendarle dokončno uskladili,” nam je povedal Vovko. Občina je po njegovih besedah ugodila tako zahtevi po predstavniku člana sveta KS Brusnice v nadzornem svetu Ceroda kakor zahtevi po navzočnosti člana sveta KS na županskih sejah sveta Ceroda.

Pri zamudah popustili
Zahteva, za katero sta župan Muhič in Jože Kobe, direktor občinske uprave, že na zboru krajanov dala vedeti, da ne bo uresničljiva, so bila plačila odškodnin za zamujene roke pri gradnji. “Glede tega smo morali popustiti, a smo se dogovorili, da bomo o zamudah sproti obveščali župana, ki bo posredoval pri za to odgovornih,” je pojasnil Vovko.

Glede dovoza odpadkov iz drugih občin Vovko opaža, da se je ta že začel zmanjševati. “O tem, ali ga bodo še dovolili in v kolikšni meri, se bomo še odločili. Želimo namreč videti pogodbe, ki so jih za dovoz teh odpadkov na Cerodu podpisali pred enim mesecem,” je dodal Vovko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.