Slovenija
30940 ogledov

Čisto sveža napoved. To nas čaka že nocoj ...

Zima, gozd, sneg, drevesa M. Ha. Fotografija je simbolična.
Vremenoslovci že nekaj časa napovedujejo preobrat, ki je pred nami.

Ob okrepljenem jugozahodniku se je danes ozračje lepo segrelo, bo pa proti večeru ob severnem vetru povsem druga zgodba, svari portal Neurje.si. "Zaradi prehoda fronte in izrazite menjave zračnih mas lahko ponekod pričakujemo nastanek neviht s sodro, težave pa bo prav tako povzročal severni veter, ki bo lokalno lahko dosegel sunke s hitrostjo do 70 km/h."

Tudi na Agenciji za okolje RS (Arso) napovedujejo prehodne padavine z nizko mejo sneženja in ohladitvijo. "Zvečer in ponoči se bodo padavine od zahoda okrepile in zajele večji del Slovenije. Možne bodo tudi nevihte. Prehodno bo zapihal okrepljen severni veter. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 600 m, v krajih z močnejšimi padavinami pa tudi nižje," napovedujejo na Arsu. 

Do jutra bodo padavine večinoma ponehale, od severozahoda se bo zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 6, v alpskih dolinah okoli -3 stopinje Celzija.

Nemirna nedelja in lep ponedeljek

Jutri, nadaljujejo vremenoslovci na Arsu, bo sprva precej jasno, po nižinah lahko tudi megleno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajali kopasti oblaki ter krajevne plohe, lahko tudi kakšna nevihta . Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, na severozahodu okoli 8 stopinj.

V ponedeljek bo precej jasno. Ponekod bo zjutraj slana, po nekaterih nižinah megla. V torek bo spet pretežno oblačno.

Napoved od 27. marca do 1. aprila 

V sredo in četrtek se bo nad zahodno in deloma srednjo Evropo zadrževalo območje nizkega zračnega tlaka, v petek pa se bo k nam od juga spet razširil šibak anticiklon, ki bo nato vztrajal do nedelje. Nato bodo naši kraji zopet pod vplivom ciklona. K nam bo postopno dotekal toplejši zrak, pravi vremenska slika.

Na Arsu dodajajo, da bo v sredo oblačno s padavinami. V četrtek se bo deloma zjasnilo, več oblačnosti bo zopet v petek. Nato kaže na suh in delno sončen vikend. V sredo in četrtek bodo dnevne temperature okoli 15, nato od 15 do 20 stopinj.

Nove padavine pričakujejo v noči na ponedeljek, 1. aprila. 

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Luknje v oblakih nad Zagrebom "luknje" Svet Na nebu opazili nenavaden meteorološki fenomen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.