Slovenija > Črna kronika
618 ogledov

Babica umorjenega triletnega dečka: Kje so bili pristojni?

Chiara Pašić Pixsell
Primer 3-letnega dečka, ki ga je pred dnevi umorila lastna mati, še naprej buri duhove na Hrvaškem. Med drugim so glasna vprašanja tudi, kje so bili pristojni, da niso opazili težav dečka.

Za HRT je svojo plat zgodbe izpovedala Rita Rojnić, babica pokojnega dečka po mamini strani. Kot je znano, za smrt 3-letnega dečka je glavna osumljenka prav njegova mama Chiara Pašić. Dečkova babica trdi, da so pristojni že dlje časa vedeli, da ima njena hči resne psihične težave.

"Vsi smo krivi. Vsi smo zatajili, ker nismo znali prebrati med vrsticami. Ne zahtevam nikogaršnjo glavo, želim pa, da ta smrt ne bi bila zaman," je med drugim po pisanju portala Index.hr izpostavila babica. Dejala je, da se je vedno bala za dečka, da ga njena hči ne bi zaklenila in pustila samega preko noči. "Da bi pa dvignila roko nadenj, tega nisem pomislila nikoli."

Njena hči ima že od 15. leta naprej resne težave, je javno povedala njena mati, ki jo je opisala kot lažnjivko in žensko, ki se je spuščala v številne seksualne veze z različnimi moškimi. Rodila je že kot mladoletnica, njena hči živi z babico.

Nestabilno psihično stanje Chiare Pašić, ki naj bi - kot meni policija - svojega 3-letnega sina zadavila, potem pa ga vrgla v morje, so potrdili tudi zdravniki. "Predlagam nastanitev v ustanovi za duševne bolezni za dlje časa, saj težave trajajo že vsaj deset let," je med drugim leta 2011 zapisala psihiatrinja Jadranka Jeličić.

Namesto na zdravljenje je odpotovala v Bosno in Hercegovino. V Pulo se je vrnila s takrat dveletnim sinom Denisom, katerega oče je končal v zaporu zaradi težav z drogami.

Dečkova babica je zaradi težav hčerke s strani pristojnega centra večkrat prosila za pomoč, ki ni posredoval. Babica za usodo svojega vnuka krivi tudi sebe, ker ni odločneje zahtevala pomoči. Dodala je še, da njeno vnukinjo, sestrico pokojnega fantka, v sedmih dneh po tragičnem dogodku ni še nihče od pristojnih poklical, da bi se pozanimal, kako prenaša travmatično izkušnjo.

Kot je znano, hrvaška policija sumi, da se je 32-letnica mama pokojnega dečka dogovorila z mladoletnico, ki je dečka večkrat pazila, da ga bosta usmrtili. Dogovor sta udejanili 23. maja v večernih urah v Puli. Truplo dečka so okoli devete ure neslednjega dne našli na morski obali.

Ministrica za demografijo, družino, mlade in socialno politiko Nada Murganić je po pisanju hrvaških medijev včeraj potrdila, da je na Centru za socialno delo v Puli v primeru pokojnega 3-letnega dečka prišlo do več napak. Inšpekcijski nadzori in preiskava glede tega še potekata. Ministrica je poudarila, da ne bodo ščitili tistih, ki so zatajili in da ministrstvo opravlja svoje delo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • maresem 12:02 31.maj 2017.

    Za ta gnoj od morilske babe, so samo vislice in še to po obrokih, da bo vmes doživljala "orgazme".

  • Majazmaja 11:29 31.maj 2017.

    A lahko avtor skrpucala le-tega še enkrat prebere in popravi napake? Problem so skloni, števila, ločila ... Taka skrpucala kažejo žaljiv odnos, ki ga imate do nas, bralcev.

  • svašta 10:41 31.maj 2017.

    Primer 3-letnega dečka, ki GA JE PRED DNEVI UMRLA lastna mati....šalabajzerji, raje ne pišite nič kot takšne stavke!!!!