Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

En opit po avtocesti, en v avtomobile na parkirišču

Slovenija 05.10.2013 avtocesta, promet, avtomobili; foto:Sasa Despot Saša Despot
Na avtocesti je vozil popolnoma nezanesljivo, drugi so se ga bali prehiteti. Policisti so odkrili razlog, ki je tičal v alkoholu. Drugi pijani voznik se je z avtom zaletaval v druge parkirane.

Ljubljanske policiste je včeraj okrog dveh popoldne več voznikov obvestilo, da na avtocesti iz smeri postajališča Barje proti Novem mestu vozi nezanesljiv voznik. Svoje izlušnje je več voznikov opisalo na spletnem omrežju Facebook, kjer so izpostavljali, da so se ga bali prehiteti, saj je dobesedno vijugal po vozišču.

Voznik je nato iz avtoceste zapeljal proti Ivančni Gorici, kjer so ga policisti izsledili. Ugotovili so, da je pred vožnjo precej popil (alkotest je pokazal 1,58 mg/l), prav tako je vozil v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje.

Med postopkom je žalil policiste, njihovih navodil ni upošteval, želel je celo nadaljevati s svojo vožnjo. Možje postave so ga zato pridržali in zasegeli vozilo, za katerega so ugotovili, da mu je potekla registracija.

Zaletaval se je v druge

Koprske policiste so medtem že proti jutru, nekaj minut pred četrto zjutraj, obvestili, da je v Portorožu za volanom zelo pijan moški, ki se zabija s svojim avtomobilom v druge.

Policisti so na kraju ugotovili, da gre za 40-letnega moškega iz Lendave, ki je vendarle malo manj spil, kot njegov dolenjski kolega; alkotest je pokazal 0,94 mg/l izdihanega zraka.

Je pa bilo vendarle očitno dovolj, da se z avtom ni mogel varno premikati po parkirišču, saj je podrsal dva parkirana avtomobila. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.