Slovenija > Črna kronika
69 ogledov

Filmski rop specialcev Republike Srbske

Rop, specialci Youtube
Na avtocesti Banjaluka – Gradiška se je odigrala prava filmska scena, v kateri so nastopali specialci Republike Srbske. V vlogi roparjev.

Šest pripadnikov Specialne policije Republike Srbske je že prijetih, in sicer zaradi ropa blindiranega vozila, ki je prevažal denar. Do ropa je prišlo sredi septembra lani nedaleč od mesta Cerovljani, o podrobnostih ropa te dni poročajo srbski in bosanski mediji. Nedavno so namreč oblasti prijele organizatorja in storilce ropa.

Kamera blindiranega vozila, ki je bila pritrjena na okno vozila, sprva prikazuje, da je vožnja potekala brez težav. Do trenutka, ko je voznik upočasnil, saj je pred njega zapeljal audi z roparji, ki so vrata svojega vozila odprli že med vožnjo.

Izstopilo je pet oboroženih in zamaskiranih moških; štirje so odšli proti blindiranemu vozilu, peti je ostal pri audiju. Zadnja kamera je zabeležila razbijanje stekla na sovoznikovih vratih, nato so zamaskirani moški z orožjem zagrozili dvema moškima v blindiranem vozilu. Zdi se, da niti ni bilo časa, da bi dojeli, kaj se sploh dogaja, ko se zaslišijo streli.

Ko so roparji pobrai svoj plen, so stekli do svojega avtomobila in se odpeljali neznano kam. Vsekakor ne daleč; audi so policisti našli skrit v gozdu nedaleč stran od mesta ropa. Roparji ga najverjetneje niso zažgali, ker so se bali, da bi jih izdal dim. To seje vendarle izkazalo za napako, saj so jih na podlagi DNK sledov v audiju oblasti tudi izsledile. 

Komentarjev 2
  • BenX 16:41 16.januar 2016.

    amaterji! xD

  • mph 12:48 16.januar 2016.

    Verjetno bodo poslušali nasvet in bodo drugič raje zažgali avto. :-)