Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

Kitajec bo zaprt vsaj še dva tedna

I%C5%BEanska, umor, kitajec, Žurnal24 main
Umor. Sodišče se še vedno boji, da bi iz države pobegnil 44-letni kitajski državljan, ki naj bi konec junija iz maščevanja ubil svoja sorodnika na njunem domu na ljubljanski Ižanski cesti.

Minuli petek, predzadnji julijski dan, je ljubljanski preiskovalni sodnik uradno končal preiskavo okrutnega umora zakoncev s kitajskim državljanstvom, ki sta vodila kitajsko restavracijo na Prulah v Ljubljani. Ljubljanski tožilci se morajo tako v prihodnjih tednih odločiti, ali bodo dvojni umor z obtožnico pred sodiščem skušali dokazati 44-letnemu sorodniku umrlih. "Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani je 30. julija prejelo sodni spis po končani preiskavi in tako tožilska odločitev še ni bila sprejeta," pojasnjuje Mirjam Kline, vodja Oddelka za mladoletniško, družinsko in spolno kriminaliteto na ljubljanskem tožilstvu.

Še bo spal na Povšetovi
Ljubljanski policisti so edinega osumljenca dvojnega umora na grozovit način in maščevalnosti pridržali še isti dan, ko sta Kitajca umrla. Dokazi, ki so jih preiskovalci odkrili in zbrali na kraju zločina pa očitno zadostujejo zato, da bo domnevni morilec vsaj še dva tedna bival v jetniški celici priporov na ljubljanski Povšetovi, kamor ga je preiskovalni sodnik poslal dva dni po umoru. "Zunajobravnavni senat Okrožnega sodišča v Ljubljani je pripor podaljšal do 18.avgusta zaradi begosumnosti," pojasnjujejo na sodišču.

Enkrat priznal, drugič molčal
Po neuradnih informacijah naj bi umora bližnjih sorodnikov osumljeni Kitajec na prvem zaslišanju policistom priznal, da je na dan umora splezal na balkon zakoncev v hiši, kjer sta družini umorjenih in domnevnega morilca živeli skupaj, in ju v spalnici večkrat brezčutno po glavi in prsnem košu udaril z motiko. Po tem domnevno nasilnem pohodu naj bi domnevni morilec prizorišče tragedije zapustil skozi vhodna vrata in s seboj odnesel ključ vhodnih vrat v stanovanje umorjenih.

Medtem ko naj bi 46-letni moški in 45-letna ženska ob tem pobegu še bila živa, a naj bi kmalu zatem hudim poškodbam zaradi izkrvavitve podlegla. Pred preiskovalnim sodnikom pa naj bi domnevni storilec molčal o tem, ali je sorodnika res ubil iz maščevanja, ker naj bi se tik pred tem sprli zaradi njegove zaposlitve in slabega plačila za delo v kitajski restavraciji, ki sta jo umorjena vodila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.