Slovenija > Črna kronika
9279 ogledov

Policisti ustrelili migranta, ki je z nožem napadel taksista

Policist Boštjan Tacol
Pri izvozu Vogrsko je iraški državljan najprej z nožem poškodoval slovenskega voznika taksija, po prihodu policije pa napadel še policista, ki je nanj streljal.

OKC PU Nova Gorica je včeraj okoli 17.30 ure prejel obvestilo dveh občanov, da ju je ob cesti na izvozu Vogrsko ustavljal okrvavljen moški, ki je želel pomoč, drugi moški pa je sedel v bližnjem taxi vozilu.

"Policista Policijske postaje Nova Gorica sta takoj intervenirala na kraju, kjer sta našla moškega, voznika taxija, ki je bil telesno poškodovan in je krvavel po vratu. Na kraj je bilo napoteno reševalno vozilo. Voznik je povedal, da ga je napadel moški, ki je sedel v bližnjem taxi vozilu. Policista sta z namenom prijetja osumljenca kaznivega dejanja pristopila k taxi vozilu in moškega pozvala, da izstopi iz vozila in se uleže na tla. Pri tem sta, ker sta ocenila, da gre za nevaren postopek, postopek varovala s službeno pištolo. Osumljenec se je na pozive (v angleškem jeziku, saj sta ugotovila, da gre za tujca) odzval z grožnjami policistoma. Ko je izstopil iz vozila, je z nožem v roki stekel proti enemu izmed policistov z namenom, da ga napade," so v sporočilu za medije zapisali novogoriški policisti.

Opozorilni strel ni zalegel, policist je streljal v telo

"Policist je izstrelil opozorilni strel v zrak, ker pa se osumljenec ni ustavil, ga je zaradi odvrnitve napada ustrelil v nogo, zadel ga je v spodnji del noge. S tem je osumljenca onesposobil, policista pa sta mu odvzela nož," so še pojasnili.

Po prvih podatkih je osumljeni državljan Iraka, vendar se njegovi osebni podatki, izvor in njegov status v državah EU še preverjajo. Odpeljali so ga v v šempetrsko bolnišnico, kjer je ostal v zdravniški oskrbi in pod policijskim nadzorom, saj je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Policist, ki je bil napaden, se je v intervenciji lažje telesno poškodoval in mu je bila nudena zdravniška oskrba.

Grozi mu ovadbba zaradi kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, povzročene z nevarnim orodjem na škodo voznika po 122. členu KZ-1 in kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti po 300. členu KZ-1.

O dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik OS Nova Gorica in dežurna okrožna državna tožilka ODT Nova Gorica.

"Po do sedaj zbranih podatkih je policist strelno orožje uporabil strokovno in zakonito. Kot je običajno v takih primerih, bo generalna direktoricaPolicije, v skladu s 133. členom Zakona o nalogah in pooblastilih policije, imenovala komisijo, ki bo še dodatno preverila okoliščine uporabe," so še sporočili policisti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • mirc 19:00 08.julij 2019.

    noz je naenkrat orodje nic vec hladno orozje

  • mario61 16:20 08.julij 2019.

    Divji zahod...

  • mario61 16:19 08.julij 2019.

    Ej ! Policijoto! Kaj se ti je tresla roka kot Angelci ?? En "pirsing"v čelo in affare fatto,sicer je škoda metka...