Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Na vrtu našel dve granati

Nevarno odkritje med delom na vrtu.

Včeraj popoldne je 33-letni domačin med delom na vrtu v Frankovcih izkopal dve bojni granati. "Policisti so kraj najdbe zavarovali do prihoda bombologa državne enote za neeksplodirana ubojna sredstva," je pojasnil Miran Šadl s Policijske uprave Maribor. "Bombolog je pregledal neeksplodirani bojni granati in ugotovil, da sta obe nemške izdelave, topovska granata kalibra 85 in minometna granata kalibra 85." Obe granati so po predpisanem postopku uničili.

Policija opozarja, da lahko spomladi, ko se začenjajo vrtna in kmetijska opravila ali gradnje oz. prvi izkopi ter delo v gozdu, pogosto naletimo na neeksplodirana ubojna sredstva. "Praviloma izvirajo iz druge, pa tudi še iz prve svetovne vojne," razlaga Šadl in opozarja, naj takšnih predmetov ne premikamo, prenašamo ali si jih ogledujemo, ker nikoli ne vemo, zakaj niso eksplodirala. Eksplozijo lahko povzročimo že z enim samim premikom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.