Slovenija > Črna kronika
71 ogledov

Navijači Seville napadli RTV-jevce

Sevilla Maribor Evropska liga šestnajstina finala mesto zbiranje katedrala Viole Jan Krstovski
Skupina navijačev Seville je v bližini stadiona napadla novinarje RTV Slovenija. Najhuje poškodovani je noč preživel v Andaluziji, ostala odprava je skupaj z igralci Maribora doma že od zgodnjih petkovih ur.

Navijači Seville so pred začetkom povratne tekme šestnajstine finala Evropske lige v bližini stadiona Ramón Sánchez Pizjuán napadli novinarje RTV Slovenija.

Po neuradnih podatkih naj bi se novinarji odpravljali na kosilo, ko jih je napadla skupina huliganov in enega od njih poškodovala z bejzbolskimi palicami. Nesrečnega novinarja Leona Andrejko so prepeljali v bolnišnico, medtem ko sta dva člana odprave napadu uspela ubežati.

Potočnik ni komentiral

Predvideni komentator tekme Aleš Potočnik, tudi sam eden izmed napadenih, je tekmo v ljubljanski studio prepustil komentatorju Urbanu Lavrenčiču. To so prek Twitterja že pred tekmo sporočili z RTV.

MMC je poročal, da ima Andrejka razbito arkado in podplutbo na očesu. Novinar Radia Maribor Matej Štrafela je pojasnill, da naj bi ekipo napadlo pet ali šest huliganov, ki so na napad prežali v grmovju, približno 300 metrov od stadiona. 

Nekaj Mariborčanov brez vstopnic

Za MMC je povedal, da je bila ekipa nacionalke v času napada brez akreditacij in snemalne opreme, zato sklepa, da je bil napad načrtovan. Ekipa Televizije Slovenije je dopoldne v mestu snemala reportaže s slovenskimi navijači, zato predvidevajo, da so jim nasilniki sledili od takrat. 

Za Slovence je v Sevilli sicer prodanih 515 vstopnic, še kar nekaj navijačev pa je v andaluzijsko prestolnico prišlo brez vstopnice. 

Komentarjev 10
  • zic 22:37 27.februar 2014.

    evo kaj je nastal zaradi par primitivcev???? doživljensko bi jih izgnal iz tekm plus robija, kopanje jarkov, cest, da odslužijo svoj primitivizem!!!

  • mph 21:52 27.februar 2014.

    S to našo huligansko drhaljo bi morala država temeljito poračunat ... še prej pa temeljito predelat zakone.

  • radsemastimzmesom 20:30 27.februar 2014.

    Novinarji majo s karmo tolk, da so pisali o teme, kako so naši navijači nečloveški, ker so napadli boge španske navijače, ki so se vračali domov.In ravno ti bogi nedolžni španski navijači so jim dali sedaj po pecki.