Slovenija > Črna kronika
42 ogledov

Obtoženi Kitajec ni razumel zapisnika?

I%C5%BEanska, umor, kitajec, Žurnal24 main
V Ljubljani bi se danes moralo začeti sojenje 44-letnemu kitajskemu državljanu, obtoženemu dvojnega umora. Konec junija naj bi popolnoma izmaličil zakonca, ki sta ga odpustila.

Sodnica Mojca Zalar Kocjančič bi morala danes začeti presojati, ali je domnevni morilec Wu Zuxiong, ki mu grozi dosmrtni zapor, ponoči vlomil v stanovanje zakoncev, vdrl v spalnico in jima z motiko prsni koš in obraz zmaličil do neprepoznavnosti.

Zaradi zahtev obrambe je začetek sojenja prestavljen na 22. november. Odvetnica 44-letnega Kitajca Vanja Šisernik je namreč še pred začetkom branja obtožnice zahtevala izločitev zapisnika z zaslišanja na policiji. Vztraja, da je Wu dejansko nepismen. To naj bi dokazala z dejstvom, da njegov podpis v zapisniku ni na pravem mestu – posledično naj bi to tudi potrdilo njene trditve, da Wu ni bil ustrezno poučen o lastnih pravicah oziroma da niti ni razumel zapisnika. Šisernikova je zahtevala še izločitev sodnice. Tožilstvo je očitke zavrnilo, češ da je obdolženi imel tolmača.

Okrožno sodišče v Ljubljani je njeno zahtevo zavrnilo, vendar pa ima obramba zdaj osem dni časa, da se na to pritoži.

Kot je znano, naj bi se domnevni morilec in njegova žena, zaposlena v Kitajski zvezdi, z zakoncema sprla zaradi plače. Obtožnica ga bremeni, da je 18. junija na Ižanski cesti v Ljubljani na grozovit in zahrbten način umoril 46-letnega moškega in 45-letno žensko. Skozi balkon naj bi prišel v stanovanje ter par z motiko večkrat udaril po glavi in prsnem košu. Trupli sta bili popolnoma izmaličeni. Zaradi begosumnosti je 44-letnik od tedaj priprt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.