Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Ovadili nekdanje vodstvo Merkurja?

Robert Črepinko Boštjan Tacol
Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je podal sedem kazenskih ovadb. Ovadeno nekdanje vodstvo Merkurja?

Preiskovalci NPU so prejšnji mesec zaključili obsežno preiskavo sumov kaznivih dejanj na škodo trgovskega centra z območja Gorenjske.

Na specializirano državno tožilstvo so podali kazenske ovadbe zoper sedem oseb zaradi utemeljenega suma zlorabe položaja pri gospodarski dejavnosti. Po naših informacijah gre za nekdanje vodstvo družbe Merkur, ki je na čelu z Binetom Kordežem želelo izvesti menedžerski prevzem podjetja.

"Osumljenci so z zlorabo svojih položajev zagotovili kreditiranje družbe s strani druge družbe ter s fiktivnimi posli to prikrili. S tem so trgovski družbi povzročili škodo v višini 162 milijonov evrov. Prav tako obstaja utemeljen sum preslepitve davčnega organa z nezakonitim izkazovanjem premajhne obveznosti DDV v višini 1,8 milijona evrov in z izognitvijo plačilu davka od dohodka pravnih oseb v višini 4,2 milijona evrov," so še povedali na NPU.

Z davčnimi utajitvami so državni proračun oškodovali za okoli šest milijonov evrov.

Komentarjev 4
  • privat 18:20 20.september 2012.

    ha ha ta je dobra...in res je ,ko je vse pokradeno ,uničeno in par let kasneje...ovadba?? kake šale so v Sloveniji...

  • dragec 08:59 08.avgust 2012.

    Črepinko vi vse živo ovadite....in basta, konec, finito, ende. Tresla se gora...

  • graff 08:32 08.avgust 2012.

    Čestitam kriminalistom, a se bo žal zadeva ustavila na nesposobnem tožilstvu in še manj sposobnem sodišču, tam namreč, sploh ne vedo, kaj bi počeli s to ,,kriminalno,, zgodbo.