Slovenija > Črna kronika
1330 ogledov

Vinjen jezdil po Glavnem trgu

konj jezdec jahanje ježa
Policisti so morali zoper jezdeca uporabiti prisilna sredstva.

V ponedeljek nekaj po 13. uri so bili novomeški policisti obveščeni o neprimernem vedenju jezdeca. Očitno vinjen jezdec naj bi kričal na konja, ga večkrat skušal neuspešno zajahati, ga vlekel in s tem zmedel žival. Moški je jezdel proti Glavnemu trgu in tam s konjem vstopil v vežo dvorišča.

Policisti so moškega izsledili. Ker med policijskim postopkom ni upošteval ukazov, so zoper njega uporabili prisilna sredstava. 

43-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,03 miligrama alkohola. Zaradi kršitev zakona o pravilih cestnega prometa in zakona o javnem redu in miru so mi izrekli globo. Po zaključenem postopku je za konja poskrbela zanesljiva oseba. 

Policisti opozarjajo jezdece na odgovorno ravnanje in upoštevanje cestnoprometnih predpisov. Jezdenje  na  državnih  cestah  ni dovoljeno. Za jezdenje se lahko uporablja poti za jahače in nekategorizirane ceste, občinske pa le, če to ni v nasprotju s prometno ureditvijo na njih.  Jezdec,  ki  jaha po vozišču, mora jahati ob desnem robu vozišča v smeri. Biti mora telesno sposoben za ježo in mora obvladati žival, na kateri jezdi in med ježo na glavi nositi zaščitno čelado. Poskbeti mora, da je žival ponoči ali ob zmanjšani vidljivosti v cestnem prometu označena s svetilko ali z odsevnimi trakovi na spodnjih delih nog.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.