Slovenija > Črna kronika
47809 ogledov

Policisti ustavili sumljivo vozilo, ob pregledu odkrili ...

policijska kontrola
1/3
PU Novo mesto
Zaradi nezanesljive vožnje so policisti ustavili in kontrolirali voznika tovornega vozila.

Policisti Postaje prometne policije Celje so na avtocesti izven naselja Lopata opravljali nadzor cestnega prometa. Zaradi nezanesljive vožnje so ustavili in kontrolirali romunskega voznika tovornega vozila. 

Voznik je moral po zaustavitvi opraviti preizkus z alkotestom, ki je pokazal, da je imel voznik 1,04 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Drugače povedano to pomeni, da je napihal dva promila. 

Policisti so opravili tudi postopek preverjanje tehnične brezhibnosti vozila. Ugotovili so, da sta bili na priklopnem vozilu dve pnevmatiki prekomerno obrabljeni. Na zgornjem sloju pnevmatik je bilo več lukenj. 

pnevmatika na tovornjaku romunskega voznika | Avtor: PU Celje PU Celje

Policisti so voznika privedli na Okrajno sodišče v Celju, kjer mu je bila s sodbo izrečena globa 1.600 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk. 

Vožnja pod vplivom alkohola je izredno nevarna, zato naj vozniki upoštevajo, da alkohol in volan ne sodita skupaj, opominjajo policisti. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 2
  • munja 19:12 07.november 2023.

    Dokler boste dragi policisti samo opozarjali, ne bo rezultata. 5.000 eur kazni na licu mesta, pa bo marsikoga streznilo, verjemite.