Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Prevrnila se je cisterna z nevarnimi snovmi

Tovornjak s cisterno. Fotografija je simbolična. Shutterstock
Celjski poklicni gasilci so na Dobrni končali prečrpavanje nevarnih snovi iz potoka, v katerega se je prevrnilo tovorno vozilo s cisternama z natrijevim hipokloritom in 32-odstotno žvepleno kislino.

Poveljnik celjske poklicne gasilske enote Janko Požežnik je povedal, da do onesnaženja potoka ni prišlo, ker so gasilci pravočasno zajezili izlitje.

Požežnik je za STA tudi dejal, da sta bili obe cisterni polni, kar pomeni po tisoč litrov natrijevega hipoklorita oz. varekine in žveplene kisline. Ker so gasilci zelo hitro prišli na kraj dogodka, ni šlo nič v okolje.

Tovorno vozilo s cisternami naj bi se prevrnilo zaradi okvare zavor. Iz osrednjega hotela na Dobrni pa so evakuirali tiste goste, ki so bili nastanjeni v sobah blizu kraja izlitja nevarnih snovi.

V akciji prečrpavanja nevarnih tekočin v druge cisterne je sodelovalo deset poklicnih gasilcev s petimi vozili, na pomoč so jim priskočili tudi prostovoljni gasilci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.