Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Prijetih 37 oseb, med njimi 11 policistov

hrvaška policija Tomislav Miletic/PIXSELL
Med veliko policijsko operaciji, ki so jo danes izvedli v več hrvaških županijah, so prijeli 37 oseb, med njimi tudi enajst policistov z območja Bjelovara, Križevcev in Koprivnice. Policiste so prijeli zaradi suma podkupovanja ter zlorabe položaja in pooblastil.

Gre za še eno preiskavo protikorupcijskega urada zaradi preprečevanja razkrivanja informacij, v današnjem primeru pa predvsem iz prometne policije.

Z notranjega ministrstva so na kratko sporočili, da 11 policistov sumijo več kaznivih dejanj prejemanja podkupnin ter zlorabe položaja in pooblastil, ostalih 26 oseb pa sumijo, da so ponujali podkupnino in spodbujali kazniva dejanja. Dodali so, da bodo vse prijete osebe priprli v Zagrebu.

Prodajali informacije

Kot so poročali hrvaški mediji, naj bi policisti prodajali različne informacije lastnikom prevozniških podjetij in obrtnikom. Ugibajo, da so policisti prejemali podkupnine v zameno za obvestila špediterjem, kdaj in kje bo policija izvajala nadzor prometa.

Iz policije so zanikali, da bi bila današnja prijetja povezana s preiskavami proti dvema policistoma in še trem osebam, ki so jih prijeli pred kratkim. Policista sumijo, da sta za denar posredovala pomembne informacije o zelo občutljivih preiskavah s področja gospodarskega kriminala trojici, ki jih sumijo, da so od policistov kupovali zaupne informacije.

Pri pregledu stanovanja enega izmed omenjene trojice naj bi našli približno 50 kilogramov različne zaupne policijske dokumentacije.

Komentarjev 3
  • Pepe007 06:30 30.oktober 2012.

    Zanimivo, da v sosednji državi preganjajo tiste, ki prodajajo informacije. Pri nas je še vsaka bolj pomembna ovadba ali namen ovadbe prej znana medijem kot obtoženim, pa niso še nikogar niti poskusili preganjati. Edino enega vodjo, ki je želel izpiske ...prikaži več pogovorov s službenih telefonov zaradi izdajanja informacij, so preganjali.

  • allstarr111 22:30 29.oktober 2012.

    Alo ne žalit Miličnikov ! Te so bli sicer žleht ampak poštenjaki, prava kumrovška šola :)

  • zavesten 21:21 29.oktober 2012.

    pa kaj bluzite z hrvati.jaz vam povem za danes ,jutri in naslednje dni kje bodo preiskave,vaganje teže,kontrola tahografov in vse kar želite.pa saj slovenski miličniki imajo tudi zelo radi denar,varjamete .res je.vsi varjemejo saj ga že jemljejo vrsto let,eni več.eni ...prikaži veči manj,ampak vsi,podrobno vsi al tak al na drugačen način,ampak vsi ...tudi jaz bi če bi bil pri koritu kot so ti polpismeni pajceki,oz.miličniki..