Svet
18 ogledov

Srbija: Umrli ujeti na stranišču

požar, novi sad Youtube
V eni od diskotek v Novem Sadu je ponoči izbruhnil požar, v katerem je umrlo šest ljudi, dva človeka pa sta bila lažje ranjena.

Po navedbah policije je požar najverjetneje izbruhnil zaradi okvare na električnih instalacijah, žrtve pa so ob požaru ostale ujete na stranišču, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Ogenj je diskoteko Kontrast zajel okoli 2. ure zjutraj, ko je bilo v njej okoli 350 ljudi. Po poročanju srbske tiskovne agencije Beta, ki ga prenaša STA, je požar v diskoteki sprožil veliko paniko.

V požaru je kljub hitremu posredovanju gasilcev umrlo šest ljudi, saj se je požar bliskovito razširil. Identifikacija žrtev še poteka, je pa že znano, da so umrli trije moški in tri ženske. Žrtve so bile po prvih podatkih stare med 17 in 18 let. Po osebnih dokumentih so doslej identificirali dve žrtvi, poroča Blic.rs. Dve dekleti so sprejeli v bolnišnico zaradi zastrupitve z dimom.

Žrtve so ob požaru ostale ujete na stranišču diskoteke, po besedah srbskega notranjega ministra Ivice Dačića pa so se po prvih podatkih zadušile z dimom.

Zadnji pregled brez posebnosti

Vzrok požara še ni znan, po prvih podatkih policije pa je ogenj najverjetneje izbruhnil zaradi okvare na električnih instalacijah. Izbruhnilo naj bi v bližini odra. Dačič je sicer dejal, da je bila diskoteka redno pregledovana in da zadnji pregled ni vseboval nepravilnosti.

Podobna tragedija se je v Novem Sadu zgodila pred štirimi leti, ko je v požaru v enem od tamkajšnjih barov umrlo osem mladih, dva človeka pa sta bila huje ranjena.

Prijeli lastnika diskoteke

Zaradi suma neizvajanja zakonskih ukrepov za zaščito pred požari in suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja splošne varnosti je policija pridržala lastnika objekta in oba najemnika diskoteke. Po 48 urah pridržanja jih bo zaslišal preiskovalni sodnik, navaja Tanjug.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.