Svet
26061 ogledov

Novo v primeru zapuščenega novorojenčka

koš za smeti zajem zaslona
Dojenčka so našli v košu za smeti. Njegovo življenje ni ogroženo. Policija je sporočila nove podrobnosti.

V Zaprešiću blizu Zagreba so v ponedeljek pozno zvečer našli zapuščenega novorojenčka. Njegovo življenje po navedbah policije ni ogroženo, prav tako nima vidnih poškodb. Dojenčka so našli v košu za smeti, rodil pa se je le kako uro pred tem. Kriminalistična preiskava še poteka.

Policija je sporočila, da so na podlagi prijave v ponedeljek okoli 23. ure na območju Zaprešića našli novorojenčka. Prepeljali so ga v eno od zagrebških bolnišnic, kjer so ugotovili, da je v stabilnem stanju.

Z zagrebške policijske uprave so danes za Informacijski center Zaprešić potrdili, da je bil novorojenček odvržen v koš za smeti. Pojasnili so še, da sta ga odkrila 17- in 18-letna mladeniča, ki sta se vračala s treninga. Iz smetnjaka sta zaslišala jok. Ko sta pogledala vanj, sta zagledala dojenčka, za katerega se je kasneje izkazalo, da je novorojenček. Nato sta poklicala policijo in reševalce. Tiskovna predstavnica zagrebške policijske uprave Marija Goatti je dejala, da sta s hitro reakcijo otroku rešila življenje, piše 24sata. 

Vodja oddelka za neonatologijo zagrebške bolnišnice Sveti Duh Rebeka Ribičić pa je za hrvaške medije medtem povedala, da so novorojenčka sprejeli okoli polnoči. Bil je podhlajen, z zmanjšanimi vitalnimi funkcijami. Pojasnila je, da gre za fantka, težkega 2230 gramov, ko so ga našli, pa je bil po njihovih ocenah star uro ali največ dve.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Ender3 22:01 14.maj 2024.

    To se dogaja v naši bližini. Imajo novo, staro konzervativno vlado, kjer ženske nimajo pravico do splava. Še v primeru medicinske indikacije iščejo pomoč v Brežicah. Potem se zgodi to, kar se ne bi smelo zgoditi..Upam, da se Primc in ...prikaži več Zevnikova tega zavedata..