Slovenija > Črna kronika
43 ogledov

Sreča v nesreči v trčenju v predoru

Nesreča v predoru Jasovnik.
1/2
PGE Celje
V predoru Jasovnik na štajerski avtocesti proti Ljubljani so okoli pol dvanajste ure trčila tri osebna vozila in eno tovorno vozilo. Na srečo je trpela le pločevina.

V trčenju se je namreč en človek poškodoval. Iz Poklicne gasilske enote Celje so sporočili, da so ga pred prihodom nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Celje oskrbeli gasilci. Odsek je bil nekaj časa zaprt za promet, zato so nastajali daljši zastoji, pa so za zurnal24.si povedali na Policijski upravi Ljubljana.

Vzrok nesreče še ni znan. Po vsej verjetnosti gre lahko del krivde pripisati tudi zimskim razmeram na cestišču, saj se na omenjenem odseku izmenjuje razmeroma suho cestišče v predorih in mokro ter spolzko cestišče izven predora.

Nesreča se je v skoraj istem času zgodila tudi pri izvozu za Celje, in sicer v smeri Maribora. Tudi tam je trpela le pločevina.

Komentarjev 1
  • graff 17:44 06.februar 2012.

    To kar se dogaja na ,,štajerki,, je že preseglo mejo razuma in znosnosti. V Policiji ni denarja za vozni park in zaposlene, s čemer bi ojačali prisotnosti policistov na tej nevarni AC, kjer režim vožnje določajo predvsem tuji vozniki težkih ...prikaži večh tovornih vozil, niso pa izjeme tudi domači. Klasika je prehitevanje šleparjev, ki si med tem nagajajo tako, da prehitevani doda plin, tako da ga prehitevajoči ne more varno prehiteti niti po večih kilometrih, zaradi česar nastajajo kolone, živčni vozniki itn. Zakaj ne uvedejo enakega prometnega režima, da šleparji lahko prehitevajo samo, kadar so trije vozni pasovi, kot v Italiji, vse podprto z visokimi kaznimi. Kje pa, DARS, nima časa za to, oni štejejo zgolj denarce za plače svojih zaposlenih, ki so daleč nad državnim pvprečjem. Direktorica ima dvakrat višjo plačo od predsednika države, pa kaj zato. Na ministrstvu za promet, že dolgo ni ustreznega sosogovrnika za to problematiko, le kam so se poskrili, morda pa Klemenčičeva PK najde odgovor na v