Slovenija > Črna kronika
882 ogledov

Toliko dela so imeli ljubljanski policisti

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti čez dan opravljali na relaciji Gornja Žurnal24 main
V enem dnevu so prejeli kar 189 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih ...

"V zadnjih 24-ih urah je Operativno komunikacijski center Policijske uprave Ljubljana prejel 189 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih," nam je sporočila Maja Ciperle Adlešič s PU Ljubljana.

Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 70 dogodkov, s področja javnega reda in miru 60 dogodkov in s področja prometne varnosti 62 dogodkov.

Tatvine, vlomi, nesreče ...

Ljubljanski policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, osem tatvin, trinajst vlomov in dve poškodovanji tuje stvari.

Od 13 vlomov je šlo za tri vlome v stanovanjske hiše, dva vloma v stanovanji, dva vloma v kleti in šest ostalih vlomov v skladišča, kontejnerje, gradbišča in podobno. V večini primerov so storilci odtujili gotovino in tehnične predmete, v kleteh in ostalih vlomih pa priročno orodje ter kolesa.

Lastniki so bili oškodovani v povprečju za nekaj sto evrov.

V ponedeljek popoldne so bili policisti obveščeni o drzni tatvini na Proletarski ulici v Ljubljani. Z zbranimi obvestili so ugotovili, da se je storilec s kolesom pripeljal za oškodovanko in ji z ramen vzel torbico. Po dejanju se je odpeljal neznano kam, lastnico pa je oškodoval za nekaj sto evrov. Policisti v tem primeru še vedno zbirajo obvestila.

S področja prometne varnosti so ljubljanski policisti obravnavali 12 prometnih nesreč z materialno škodo in šest prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov pa so zasegli kar sedem vozil.

Eno osebo so pridržali

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 17-krat na javnem kraju in šestkrat v zasebnem prostoru, eno osebo so pridržali.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 17:39 01.maj 2018.

    To ,da so policaji javni uslužbenci jim je napletla njihova blondinka in jih potisnila v skupno maso med učitelje , kulturne delavce itd . To je napaka . Policaji bi morali imeti poseben status enako kot vojaki saj gre za ...prikaži več oborožene varuhe ,ki vsak dan tvegajo svoja življenja . Podobno bi moralo veljati za reševalce in gasilce . Vsa sredstva ,ki so jih namenjali profesuri za stalno pripravljenost , bi morali nameniti omenjenim. Uspešen praznik dela .