Slovenija > Črna kronika
11106 ogledov

Umrl 17-letnik

Nesreča v Šentrupertu Dolenjska News
Nekaj pred 16. uro se je v Šentrupertu zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 17-letni voznik mopeda.

"Po prvih ugotovitvah policistov sta bila v nesreči udeležena voznik kmetijskega delovnega stroja kombajna in voznik mopeda," je sporočila Alenka Drenik iz PU Novo mesto. "Nesreča se je zgodila v ovinku, kjer je mopedist trčil v prednji del kombajna."

17-letni voznik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. "Okoliščine prometne nesreče policisti še preiskujejo, ogleda sta se udeležila tudi preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec," so še sporočili iz PU Novo mesto.

Voznik mopeda je v zadnjih dneh že druga smrtna žrtev na cestah na območju PU Novo mesto, zato voznike ponovno opozarjajo na previdnost.

Prometna varnost je poleti slabša

Vse udeležence v cestnem prometu pozivajo, da so v poletni vročini še posebej previdni, saj se pri voznikih pogosteje pojavi utrujenost, ki močno vpliva na zbranost. "Prometna varnost se namreč v poletnih mesecih običajno poslabša," poudarja Drenikova. "Vsem udeležencem v cestnem prometu, tako voznikom tovornih in osebnih vozil, kot tudi motoristom in kolesarjem svetujemo, da se na pot odpravijo spočiti, v ustreznem psihofizičnem stanju."

Svetujejo, da dosledno upoštevajo omejitve hitrosti in cestno prometna pravila. "Pozorni naj bodo na dogajanje v prometu in poskušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev," poudarjajo pri PU Novo mesto. "Še dodatna previdnost velja pri vožnji po lokalnih cestah in na krajših razdaljah v domačem okolju, kjer vozniki običajno manj pozornosti namenjajo dogajanju v prometu."

Pozorno tudi na mopedu

Vozniki in potniki v osebnih avtomobilih naj bodo v vozilu vedno, tudi pri vožnji na krajših razdaljah, pripeti z varnostnim pasom. "Tudi motoriste pozivamo, da pri vožnji uporabljajo zaščitno čelado in ostalo motoristično zaščitno opremo, ki lahko bistveno ublaži posledice nesreče," še pravi Drenikova. "Ob prehitevanju drugih voznikov naj se prepričajo, da so jih ti opazili in jih lahko varno prehitijo. Preden pripeljejo v križišče naj motoristi dodatno pozornost namenijo tudi ravnanju voznikov, ki vozijo iz nasprotne smeri in bi jih lahko spregledali in jim odvzeli prednost."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • wolf.ata 23:35 14.julij 2017.

    STROGO VSI KOMBAJNI IN OSTALI veliki stroji morajo imeti spremstvo spredaj in zadaj,ta mladenič bi preživel,če bi spredaj vozil osebni avto z rotajočo lučjo,nekateri se kar razkazujejo s temi stroji kupljenimi na puf ali eu sredstvi.......................................

  • Avatar Leon
    Leon 20:00 13.julij 2017.

    Objestnost in nespoštovanje zakonov so tempirana bomba na cestah ! To velja tudi za voznike poljedelskih strojev .

  • Lavdan 18:36 13.julij 2017.

    Veliki kmetijski stroji ne bi smeli po cestah voziti brez spremstva, še posebno, če njihova širina presega normalno širino 2,5 m.