Slovenija > Črna kronika
45 ogledov

Usodno menda izsiljevanje

Potem ko sta mrliška oglednika odpeljala truplo žrtve, so kriminalisti nadaljeva Žurnal24 main
Smrt. 41-letnika naj bi nasilno umorili v hiši sredi Dola, ki jo je prenavljal.

Umor. V naslednjih dneh naj bi bilo znano, kako je življenje izgubil 41-letnik, ki so ga policisti včeraj zjutraj našli v hiši sredi Dola pri Ljubljani. “Prva zbrana obvestila kažejo na to, da je moški umrl nasilne smrti. Policisti in kriminalisti nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah dogodka in opravljajo druga preiskovalna dejanja,” pojasnjujejo na ljubljanski policijski upravi.

Policiste je med zbiranjem dokazov ob ogledu prizorišča tragedije, ki naj bi se neuradno zavlekel še pozno v noč, usmerjala in vodila dežurna preiskovalna sodnica, ki jo je spremljala tudi tožilka. Preiskava okoliščin smrti pa naj bi se na kraju zločina nadaljevala tudi danes zjutraj.

“Niso ga poznali”
Domačini iz Dola sicer o okoliščinah, kdo in kako je truplo 41-letnega Ljubljančana odkril ter ob tem na pomoč poklical policijo, ne želijo govoriti na glas. Menda zato, ker naj umorjenega niti ne bi poznali dobro, temveč predvsem zgolj na videz. “V tej rumeni hiši sredi vasi, kjer je bil najden, niti še ni živel. Ta objekt je kupil pred dobrim letom, in če se ne motim, se je ravno dobro lotil obnove. Ker se v hiši menda niti ni veliko zadrževal, je razumljivo, da se niti s sokrajani niti z najbližjimi sosedi še ni dobro spoznal oziroma se z njimi ni družil. Po kraju pa so že zaokrožili različni razlogi za njegovo smrt. Policija naj bi ga v preteklosti že obravnavala vsaj trikrat, ker naj bi se ukvarjal s sumljivimi izterjavami za nekatere upnike. Čeprav menda zaradi tega nikoli ni bil obsojen na dolge zaporne kazni. Zdaj pa naj bi celo sam postal žrtev izsiljevalskega obračuna,” neuradno opisujejo krajani iz Dola.

Drugi umor v dveh mesecih
Pred dvema mesecema smo že poročali o umoru na tem koncu. V bližnjem Dolskem so našli mrtvega starejšega moškega, za katerega se je izkazalo, da ga je zaradi denarja ubil 31-letnik. Storilcu, ki so ga prijeli pet dni po umoru, grozi 15 let zaporne kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.