Slovenija > Črna kronika
1740 ogledov

V Soči našli truplo

soča
Glede trupla je policija dobila obvestilo s strani občana.

Policijska uprava Nova Gorica je dopoldne prejela obvestilo, da so občani v reki Soči v mreži, nameščeni ob koncu Velikih soških korit pri vasi Soča, opazili truplo. Popoldne so potrdili, da gre za 23-letnega poljskega študenta, ki so ga iskali od sobote, ko je padel v reko. Mreža je le dobrih 100 metrov oddaljena od mesta nesreče.

Na kraj so napotili policiste in gasilce, ki bodo truplo potegnili iz vode. Identiteto najdenega bodo v postopku potrjevali v prihodnjih dneh.

Poljak je skupaj s štirimi znanci različnih narodnosti, študenti iz študentske izmenjave, v soboto okoli 14. ure odšel iz kampa Korita v kraju Soča proti Lepeni. Okoli 17. ure so prispeli v bližino Velikih soških korit, kjer so se ustavili.

Poljak je sestopil s poti do roba skale nad kanjon Soče, kjer je izgubil ravnotežje in omahnil preko skalnega previsa v reko. Po padcu je še nekaj deset metrov plaval po kanjonu, nato pa izginil. Njegovi sopotniki so poklicali na pomoč in že v soboto je stekla iskalna akcija.

Policisti in reševalci so pregledovali območje nizvodno od mesta padca v reko. Kljub intenzivnemu iskanju ga vse do davi niso našli.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4