Slovenija > Črna kronika
16307 ogledov

Vinjen voznik povzročil hudo nesrečo

Policija AC Profimedia
Povzročitelj nesreče je vozil pod vplivom alkohola.

V petek okoli 17. ure so bili policisti Policijske uprave Ljubljana  obveščeni o prometni nesreči na relaciji med Kočevjem in Starim Logom pri Mali Gori.

V nesreči sta bila udeležena voznika osebnih vozil. "Ugotovljeno je bilo, da je voznik v daljšem ovinku zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v voznika, ki je peljal nasproti," so sporočili s PU ljubljana.

V nesreči sta se oba voznika huje poškodovala, vendar njuno življenje ni ogroženo. V postopku so policisti tudi ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,48 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo. 

Preberite še: Podrobnosti nedeljske hude nesreče. 

V preteklih 24 urah kar 597 klicev

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center sicer prejel 597 klicev, od tega 189 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih, so sporočili v četrtek zjutraj. Od tega se jih je 59 nanašalo na  kriminaliteto, 61 na javni red in mir, ter 63 na prometno varnost.

"Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 19 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu), 3 nasilništva in primer poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v  primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo," sporočajo s PU Ljubljana. 

Obravnavali so 20 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestnoprometnih predpisov so zasegli vozili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 17-krat na javnem kraju in štirikrat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali tudi pet nezakonitih prehodov državne meje.

Antarktični ocean Zle napovedi Trajnostno Strokovnjak: "Leta 2023 je dinamika oceanov preprosto pobesnela" vulkan Ogromna razpoka Svet Neverjetni posnetki z Islandije, to je šele začetek   

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 11:29 08.februar 2024.

    no ja arag in alko pa sta dve oljaševalni okoliščini. ste se mu že opravičiči ? še ne ! vau. ste že v arestu.