Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

Vinjenim zasegli vozila in jih dali na "hladno"

Alkotest Nik Rovan Fotografija je simbolična.
Novomeški policisti so imeli zadnji konec tedna opravka s šestimi vinjenimi ljudmi. Trem so zasegli vozilo, dvema odvzeli prostost.

V soboto nekaj pred 22. uro se je zgodila prometa nesreča v Semiču. Policisti so med ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 54-letni voznik osebnega avtomobila ob zavijanju levo izgubil oblast nad avtomobilom in trčil v betonske stopnice. Reševalci so poškodovanega voznika, ki je imel 2,33 grama alkohola v kilogramu krvi, odpeljali v bolnišnico.

Vozili neregistrirano vozilo in brez izpita

Dan prej so krški policisti okoli 18. ure med kontrolo prometa v Brestanici ustavili 36-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel 2,43 grama alkohola na kilogram krvi. Policisti so mu zasegli avtomobil.

Šentjernejski policisti so v noči na nedeljo v okolici Šentjerneja ustavili 64-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj vozi neregistriran avtomobil, vozil je pod vplivom alkohola in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in napisali obdolžilni predlog.

V nedeljo popoldan pa so policisti med kontrolo v Novem mestu ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila Renault laguna. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je vozil pod vplivom alkohola. Policisti so še ugotovili, da osebni avtomobil ni registriran. Vozilo so zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Dvema odvzeli prostost

Krške policiste so v soboto okoli 12. ure obvestili o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki je z nezanesljivo vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti so izsledili in ustavili 55-letnega voznika in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Kršitelj je imel 1,97 grama alkohola na kilogram krvi. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje.

Brežiški policisti pa so včeraj zvečer zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus alkoholiziranosti 34-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Kršitelj je opravljanje preizkusa odklonil, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.

Komentarjev 1
  • sprehajalec 22:24 14.oktober 2013.

    Zgubljena generacija, 30 - 60, penzije ne bo dočakala, ima pa še za star avto in pijačo. Skratka brezup. Še večji pa je pod 30. Samo, da -30 še ne vedo. Mladostni optimizem. Po 30+ pa marsikomu ne ostane drugega kot flaša.