Slovenija > Črna kronika
21606 ogledov

Vsak dan bi morala seksati s 24 moškimi

Prostitucija Profimedia Fotografija je simbolična.
Hajzer Muzliukaj je na ljubljanskem okrožnem sodišču znova zanikal krivdo za zlorabo prostitucije.

Državljanu Kosova Hajzerju Muzliukaju so zaradi zlorabe prostitucije že sodili, a ga je sodnik Srečko Škerbec oprostil, ker da očitki iz obtožnice ne vsebujejo elementov kaznivega dejanja. Toda tožilec Mitja Kozole se je na sodbo pritožil in višje sodišče jo je dejansko razveljavilo. Vnovično sojenje bi se moralo začeti že decembra, vendar  se je 36-letni Muzliukaj opravičil, da je zbolel za covidom-19. Včeraj je le sedel na zatožno klop, spet pred sodnika Škerbca.

Hajzer Muzliukaj | Avtor: D. M. Hajzer Muzliukaj D. M.
Pol ure je stalo 50 evrov

Obtožen je, da je tri leta, od novembra 2015 do začetka decembra 2018, nadzoroval nekdanje bratovo dekle, ki se je v več stanovanjih preživljalo s prostitucijo, in za zaščito zahteval od nje 400 evrov na dan, prosta bi bila lahko samo v nedeljo. Če je kdaj premalo zaslužila – njena tarifa je bila 50 evrov za pol ure seksa – naj bi morala nadoknaditi v naslednjih dneh.

Nanjo naj bi psihično pritiskal, jo občasno tudi oklufotal, vodil evidenco strank in jo kontroliral iz avtomobila in prek telefona. Če je bil v zaporu, kar je bil denimo v letih od 2011 do 2015 in nato še 2016 in 2017, ali v tujini, slabo leto je bil v Leipzigu v Nemčiji, naj bi k Vanesi oziroma Luni, kot se je predstavljala 27-letnica, po svoj honorar pošiljal sorodnike ali koga drugega.

Januarja 2019 je nazadnje pomoč poiskala na društvu Ključ, centru za boj proti trgovanju z ljudmi, kjer so jo namestili v varno hišo in ji nudili zdravstveno oskrbo ter psihoterapije.

Vse je izmišljeno

Muzliukaj je decembra 2019 izjavil, da se bo branil z molkom, januarja naslednje leto pa le podal pisni zagovor, pri katerem še vedno vztraja. V njem je zapisal, da je v preteklosti res zagrešil več dejanj, na katera ni ponosen, tega pa zagotovo ne. Vaneso je spoznal leta 2015, ko je postala partnerica njegovega brata: "V letih 2016 in 2017 sta živela pri najini sestri v Logatcu, ki jima ni računala najemnine in še za hrano je skrbela. Takrat se ona ni ukvarjala s prostitucijo, zato ni logično, da bi ji računal zaščito. Zadeva je izmišljena. Sama je rekla, da je na dan jemala od dva do tri grame kokaina. Gram stane 80 evrov, januarja 2018 pa je, kot izhaja iz njenih predstavljenih evidenc, zaslužila dobrih 4.000 evrov. Če bi mi morala plačevati 400 evrov na dan, ob tem pa se še preživljala in si kupovala mamila, bi morala imeti na dan 24 klientov. To je nemogoče."

Miha Kunič | Avtor: D. M. Odvetnik Miha Kunič D. M.
Vrniti se mora na Kosovo

Kot je še pojasnil, naj bi jo po navedbah policistov nadzoroval tudi z znančevega telefona, kar je po njegovo navaden konstrukt: "Takrat sem bil v pridržanju. Kako naj bi jo klical s tujega telefona, ne da bi oni to opazili?!"

O zaščiti je povedal, da ga je Vanesa sama obvestila, da jo je v hotelu Lipa s pištolo oropal nek fant: "Rekel sem ji, da lahko pomagam, ker poznam določene ljudi, ter jo lahko zaščitim. Nisem pa ji jemal denarja."

Njegov zagovornik, odvetnik Miha Kunič, je tokrat predlagal zaslišanje oškodovanke in nekaterih prič, ki v razveljavljenem sojenju niso bile vabljene na sodišče. Je pa vprašanje, kako bo z Muzliukajevo prisotnostjo v dvorani, saj je v naši državi, iz katere so ga po zadnji prestani kazni izgnali za tri leta, lahko le tri mesece – 18. marca se mora vrniti na Kosovo. 

Komentarjev 12
  • Avatar Zoran
    StarMačk 17:19 30.januar 2024.

    Prideš danes v štacuno, pol štacune njihovih bab, pa vsaka voziček in pod roko pa dva mulca, ki še dobro hodit ne znata... Leto dve nazaj so se med sabo še po tiho pogovarjale, danes pa galama na polno in ...prikaži več že začneš študirat, če te je kdo na hitro teleportiral v kakšen prištinski supermarket... Pa naj še kdo reče, da niso najbolj produktivni na evropski celini!?

  • pepo73 15:42 30.januar 2024.

    zakaj to tukaj trpimo? terajjjjjj na kosovo.!

  • Idioti 09:12 30.januar 2024.

    Kva šipec še počne v SLO ? IZGON ZA VSE CAJTE !