Slovenija > Črna kronika
60 ogledov

Vse te voznike bodo policisti vzeli pod drobnogled

slovenija 01.07.2011 policija, policijska patrulja, kontrola, radar, ustavljanje Boštjan Tacol
Do konca tedna bo potekal drugi del evropsko usklajenega poostrenega nadzora nad tovornimi vozili in avtobusi. Nadzor bo pod skupnim imenom Truck & Bus potekal v večini evropskih držav hkrati.

V tem času bodo policisti po vsej Sloveniji tako pri rednem delu kot s poostrenimi nadzori preverjali spoštovanje prometnih pravil pri voznikih tovornih vozil in avtobusov, predvsem predpisov glede trajanja vožnje ter obveznih počitkov in odmorov voznikov.

Nadzor hitrosti | Avtor: Profimedias Profimedias
"Preverjali bomo tudi morebitne manipulacije z zapisovalnimi napravami - tahografi in tehnično brezhibnost vozil. Pozornost bo namenjena še pravilnemu nalaganju in pritrditvi tovora ter preobremenjenosti vozil," so sporočili s policije. 

Namen akcije je spodbuditi voznike k doslednejšemu spoštovanju prometnih predpisov, s čimer lahko neposredno izboljšajo varnost vseh prometnih udeležencev.

"V prvem delu akcije, ki je potekal od 25. do 31. julija, smo policisti ustavili in preverili 1.844 tovornih vozil in 170 avtobusov. Pri tovornih vozilih smo odkrili 247 kršitev, pri avtobusih pa so bile kršitve odkrite v 19 primerih," poudarjajo policisti.

Največ kršitev je bilo povezanih z neuporabo varnostnega pasu, prekoračitvami hitrosti ter neupoštevanjem obveznih počitkov in odmorov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar Leon
    Leon 09:26 11.oktober 2016.

    Ja prijatelj ,če bi bila samo AVP takšna politična agencija ? Na tem seznamu je več kakor 200 podobnih agencij ,inštitutov,komisij ,ki skupaj zaposlujejo nekaj tisoč političnih kadrov .Seveda se po barvi ne ločijo ,so rdeči,črni,beli ,rumeni.......prava politična mavrica .

  • smejka 09:04 11.oktober 2016.

    Če bi vsi vozili po predpisih, bi te službe že ukinili...nekateri pač radi financirajo proračun

  • izRODEk 23:52 10.oktober 2016.

    Cel AVP je ena velika famiglia. Agencija, ki drago zaračunava storitve kao-tečajev-ki-to-niso a jih organizirajo, ker jih je država uzakonila. Koncesija, preko katere nudijo drage a slabo opravljene storitve. Poleg tega pa od države prejemajo še enormna sredstva, rezulutati gredo ...prikaži več pa navzdol. Igor Velov je tipični partijec, ki se je preko politike usisiril v sistem in zdaj delegira svoje prijatelje in sorodnike na položaje.Če agencijo ukineš danes ali čez 20 let, ne bo nobene razlike. Razen plusa v proračunu in žepih davkoplačevalcev.