Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Zapeljal na nasprotni pas in umrl

Včeraj zvečer se je na turistični cesti Radenci-Kapela, v naselju Paričjak zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 70-letni voznik.

V naselju Paričjak je 70-letni voznik osebnega avtomobila v nepreglednem desnem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko se je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik drugega osebnega avtomobila. Vozili sta čelno trčili, pri tem pa je povzročitelj utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju umrl. V vozilu drugega udeleženca sta bili dve osebi lahko telesno poškodovani.

Sicer pa so policisti v noči na nedeljo obravnavali 22 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, šest pa jih je bilo poškodovanih lažje. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 73 kršitev javnega reda in miru ter 19 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 60-krat posredovali na javnih krajih in 13-krat v zasebnih prostorih, pridržali so enega kršitelja, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali enega voznika. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo osem tatvin, pet vlomov, dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari ter po eno kaznivo dejanje ropa, lahke telesne poškodbe, grožnja in goljufija.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 19:52 03.februar 2013.

    Ad hoc izjava . Jaz bi rekel , da je prej umrl , potem pa trčil, sam ko tako samozavestno vsekate naslov , nosite tudi rizik , ki lahko pomeni lažnjivo poročanje , kajti ne bi šlo za smrt v prometu.