Slovenija > Črna kronika
13692 ogledov

Zaradi nespametne objave na družbenem omrežju so ga obiskali policisti

Facebook
Ptujska policija je na podlagi nespametne objave 35-letnika ukrepala ...

Policiste je v sredo popoldan poklical moški in opozoril na fotografijo 35-letnika na družbenih omrežjih, ki je nakazovala na to, da bi lahko ta storil samomor. Policisti PP Ptuj so se na klic in objavo nemudoma odzvali, a ugotovili, da je šlo za potegavščino. Moški, ki se je nespametno odločil za takšno objavo, se po besedah predstavnice PU Maribor Anite Kovačič Čelofiga ob tem ni zavedal, da bi jo lahko nekdo "vzel resno" in v strahu za njegovo življenje obvestil policiste.

Policisti so spletne uporabnike zato pozivalo k odgovorni in varni rabi interneta, zlasti družbenih omrežij. "Posebej pri objavljanju slik ali videoposnetkov se moramo zavedati, da lahko hitro izgubimo kontrolo nad objavo. Ta lahko za vedno ostane na spletu in jo lahko posledično vidi kdorkoli," so še navedli v sporočilu za javnost in uporabnike za več nasvetov o varni rabi interneta napotili tudi na točko osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.