Slovenija > Črna kronika
75 ogledov

Zbila ga je, ko je zavijala k hiši

Nesreča kolesarja Shutterstock
70-letna voznica je kolesarja zbila, ko je zavijala levo na dovoz k hiši.

"Včeraj ob 18.40 se je na regionalni cesti v Marnem zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 70-letna voznica osebnega avtomobila Renault Captur vozila po regionalni cesti iz smeri Dola pri Hrastniku proti Rimskim toplicam. Ko je pripeljala do križišča z dovozom do stanovanjske hiše je zavijala levo, pri tem pa zaprla pot 52-letnemu kolesarju, ki je takrat pravilno pripeljal po klancu navzdol iz nasprotne smeri in je vozil naravnost," so podrobnosti včerajšnje nesreče sporočili policisti. 

"Po trčenju je 52-letni kolesar padel na vetrobransko steklo vozila, nato pa na vozišče, kjer je obležal. Kolesar je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče. Med vožnjo je uporabljal pripeto zaščitno kolesarsko čelado. Voznica osebnega vozila v nesreči ni utrpela telesnih poškodb," so še pojasnili policisti. 

Zaradi ogleda kraja nesreče in odstranjevanja posledic je bila cesta na omenjnem odseku zaprta do 23.15, promet je potekal po vzporedni lokalni cesti Krištandol - Zidani most.

Malo manj krvavo kot zelo krvavo lansko leto

V prejšnjem tednu je na naših cestah umrlo pet oseb, do vključno nedelje pa skupaj kar 26. Lani je bilo smrtnih žrtev še več, kar 30, a je bilo izjemno krvavo leto. Leta 2015 je bilo do vključno 3. aprila le 22 smrtnih žrtev.

V preteklem tednu so se na slovenskih cestah zgodile štiri smrtne prometne nesreče, v katerih je umrlo pet oseb.Letos so slovenske ceste terjale 26 smrtnih žrtev, v enakem obdobju preteklega leta pa 30 smrtnih žrtev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar Leon
    Leon 13:49 04.april 2017.

    »Če menite, da sveta ni mogoče spremeniti, to pomeni le, da vi niste eden tistih, ki ga bodo!«Jacque Fresco

  • Johnny13a 10:15 04.april 2017.

    Kako boš pa izboljšal kulturo kolesarjev? Vsaj naj začne pri sebi, tako na kolesu, kakor v avtu, kakor peš, z vozičkom, ipd...

  • Johnny13a 10:14 04.april 2017.

    Kultura voznikov je res slaba..Kultura kolesarjev pa je še slabša. Pa tudi dejstvo, da se država otepa, da bi zapovedala čelade kolesarjem (op. ker se potem politiki ne bi lepo slikali) vseh starosti, je tudi norost. Kolesar, ko ...prikaži več pade, ima takoj poškodbo glave in vsi normalni nosijo čelade. Za norce, ki skačejo brez da pogledajo ali v rdečo ali izmenično s pločnika in na pločnik, pa je treba tudi nekako poskrbet...Ne bi škodilo, če bi se vsi malce bolj zavedali, da moramo pazit nase in tudi na druge... Ne pa se zanašat, da mora voznik pazit na kolesarja. Vsak mora pazit nase in na druge. Ampak ta koncept nam je preveč tuj - rajši iščemo krivine - bo že kdo drug kriv...Kriv že, samo vprašanje, če bodo vsi živi in brez posledic...